Διαψεύστηκαν όσοι πίστευαν ότι «δεν θα ολοκληρωθεί το έργο της ανάπλασης της Αγγινάρας στη Γαστούνη» γιατί δεν είχαν υπολογίσει την επιμονή του Δημάρχου Πηνειού και των συνεργατών του και στην πάγια αρχή τους να υλοποιούν τις αρχικές τους δεσμεύσεις προς τους δημότες.
Από το χάος στο φως
«Παραλάβαμε χάος και παραδίδουμε λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση στην περιοχή της Αγγινάρας» δήλωσε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος ο οποίος με συνεργάτες τους έθεσαν σε λειτουργία τα φωτιστικά σώματα στην περιοχή, η εικόνα της οποίας είναι αντάξια της πολιτιστικής κληρονομιάς των κατοίκων της.
Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε: «Την Σταύρωση πάντα διαδέχεται η Ανάσταση και αυτό συνέβη σήμερα στην Αγγινάρα. Υπάρχει πλέον άπλετο φως, νέο φως, που φωτίζει και τις καρδιές μας. Δικαιώνεται ένας αγώνας δύο ετών από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας. Υπήρξε άριστη συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία και τον εργολάβο που συνέχισε από την Κοινοπραξία και σήμερα το έργο της αστικής ανάπλασης είναι έτοιμο, παρά την έκπτωση του 63%. Με την επιμονή τη δική μας και την υπομονή των κατοίκων της Αγγινάρας , τους οποίους ευχαριστώ, το έργο της ανάπλασης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.»
Αναβάθμιση
Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πηνειού, συνεπιβλέπων του έργου κ. Φώτης Χατζόπουλος δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε και το 1ο και το 2ο Υποέργο της αστικής ανάπλασης της περιοχής Αγγινάρας. Το 1ο αφορούσε έργα ανάπλασης πεζοδρομίων, ηλεκτροφωτισμού και δικτύου ύδρευσης. Συνολικά τοποθετήθηκαν 140 φωτιστικά σώματα. Το άλλο Υποέργο που ολοκληρώθηκε ήταν η υπογειοποίηση εναέριων δικτύων χαμηλής τάσης διανομής ηλεκτρικού ρεύματος αποκλειστικής αρμοδιότητας της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, το οποίο υποέργο έχει ως στόχο να συμβάλλει στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος όσο και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων που στοχεύει το Υποέργο 1».
Αγώνες δύο ετών
Ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Πηνειού κ. Γιώργος Κολοκατίνης δήλωσε: «Διαψεύσαμε κάποιους που πίστευαν ότι ήταν αδύνατον να μαζευτεί η χαοτική κατάσταση στην Αγγινάρα. Ο Δήμαρχός μας Ανδρέας Μαρίνος με τους συνεργάτες του και την Τεχνική Υπηρεσία απέδειξαν τελικά ότι οι επίμονοι αγώνες έχουν αποτέλεσμα θετικό. Σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής που ταλαιπωρήθηκαν, αποζημιώνονται με την εικόνα αναβάθμισης της περιοχής τους. Ευχαριστώ όλους για την συνεργασία που είχαμε μέχρι να φθάσουμε εδώ. Ο Μαρίνος απέδειξε ότι οι αγώνες γίνονται χωρίς…εκπτώσεις».
Ικανοποίηση των κατοίκων
Η πρόεδρος της ΤΚ Γαστούνης κ. Μαρία Μητσοπούλου δήλωσε: «Στην Αγγινάρα επικρατούσε το χάος. Η δημοτική αρχή του Ανδρέα Μαρίνου σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία πέτυχε αυτό που κάποιοι θεωρούσαν απίθανο. Διαψεύστηκαν. Σήμερα η Αγγινάρα έχει αναβαθμισθεί. Οι κάτοικοι είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Ο Δήμαρχος ξέρει να αγωνίζεται και να πετυχαίνει τους στόχους του προς όφελος των δημοτών».