Όταν το μικρό αγγελούδι, το υπέροχο αγόρι, ο μικρός πρωταθλητής, ο αθλητής και υπέροχος μαθητής Σταύρος Αβραμίδης, έχασε τη μάχη με τη ζωή το μεγαλείο ψυχής της μητέρας Ιωάννας και του πατέρα Κώστα αποδείχτηκε περίτρανα με την απόφαση τους να δωρίσουν τα όργανα του 12χρονου γιου τους.  Η γενναία αυτή πράξη των γονιών αποτελεί το υπέρτατο δώρο ζωής προς έναν άλλον άνθρωπο. Αποτελεί μια πράξη μεγαλοσύνης συνυφασμένη με το ευρύτερο πνεύμα του εθελοντισμού. Μια πράξη υποδειγματική που θα πρέπει να καθιερωθεί ως πράξη ανθρωπισμού και πολιτισμού από όλους μας καθώς αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης.
Μολονότι οι περισσότεροι από εμάς θα θέλαμε να βρεθεί ένα μόσχευμα για εμάς ή για κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο σε περίπτωση ασθένειας, ταυτόχρονα αισθανόμαστε φόβο, επιφυλακτικότητα ή ακόμη και αδιαφορία όταν πρόκειται εμείς οι ίδιοι να γίνουμε δωρητές. Ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό θέμα, χρειάζεται να ευαισθητοποιήσει καθέναν από εμάς. Δεν πρέπει να απασχολεί μόνο κάποιους ανθρώπους, αλλά όλους μας.
Σε αφορά… Μας αφορά…

Φαντάσου την πράξη της Δωρεάς Οργάνων σαν μια αλυσίδα : Ζωή – Θάνατος – Ζωή!

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) είναι ο επίσημος κρατικός φορέας του Υπουργείου Υγείας που διαμεσολαβεί, ελέγχει και συντονίζει όλες τις σχετικές διαδικασίες από τη Δωρεά ως τη Μεταμόσχευση. Υπάρχει κάτι πολύτιμο, που μόνον εσύ μπορείς να προσφέρεις. Μάθε τώρα πώς μπορείς να γίνεις δωρητής οργάνων. Δώσε το πιο αισιόδοξο μήνυμα:

Η Ζωή συνεχίζεται… Γίνε δωρητής… Χάρισε Ζωή…

Γίνε δωρητής με τη χρήση των κωδικών σου taxisnet πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους:
http://www.eom.gr/
https://www.eom.gr/ethniko-mitroo-doreas-organon-kai-iston/