Ο Αίας Γαστούνης βρήκε το δρόμο του. Οι πρωτοβουλίες του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου ως καθολικό αίτημα του φίλαθλου κόσμου, απέδωσαν καρπούς. Έτσι η ιστορική ομάδα εξέλεξε νέο Δ.Σ. που ήδη ξεκίνησε δουλειά, κατεβαίνει στη  Γ΄ Εθνική με ευγενείς φιλοδοξίες και με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας αισιοδοξεί για επίτευξη του στόχου της.

Για τις θετικές εξελίξεις  στην ομάδα ακολουθούν  δηλώσεις   του Δημάρχου Πηνειού  κ. Ανδρέα Μαρίνου , του προέδρου  του Δ.Σ. κ. Γ. Θεοδωρακόπουλου,  του μέλους του Δ.Σ. και τ. προέδρου  κ. Γ. Μπίρμπα, του  πρόεδρου του ΔΣΑ και τ. Αντιπροέδρου της ομάδας κ. Αθ. Θεοδόση, του Γεν. Αρχηγού κ. Λ. Κάρδαρη και του προπονητή κ. Α. Γαβριλόπουλου.

 

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Πηνειού είναι κοντά στα αθλητικά σωματεία και τα στηρίζει οικονομικά, όχι μόνο επειδή είναι υποχρέωσή του, αλλά και επειδή  προερχόμαστε και οι ίδιοι από την αθλητική οικογένεια.

Είχε δημιουργηθεί τεράστιο ζήτημα με την ομάδα του θρυλικού Αίαντα Γαστούνης, σωματείου που έχει γράψει ιστορία. Είχαμε φθάσει στο σημείο να κινδυνεύει η ομάδα  να οδηγηθεί στο Πρωτοδικείο για να βγάλει διοίκηση κάτι που θα ήταν ιδιαίτερα δυσμενής εξέλιξη. Η Δημοτική Αρχή και εγώ ως Δήμαρχος  πήραμε την πρωτοβουλία και οργανώσαμε την προσπάθεια της παρουσίας της ομάδας στη Γ Εθνική κατηγορία. Υπήρξαν άνθρωποι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και σήμερα συγκροτούν το ΔΣ της ομάδας, έτσι ώστε να μπορέσει ο Αίας Γαστούνης να ανταποκριθεί στις ευγενείς φιλοδοξίες του.

Διαβεβαιώνω τους πολυπληθείς φιλάθλους της ιστορικής ομάδας, ότι ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή θα είναι πάντα κοντά τους, δίπλα στο ΔΣ που έχει επικεφαλής έναν άξιο επιχειρηματία τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και  ως μέλη εξαιρετικά πρόσωπα. Εκτιμώ πως θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τον στόχο που είναι οπωσδήποτε η παραμονή  στη Γ Εθνική. Οι ποδοσφαιριστές της ιστορικής ομάδας θα κάνουν ότι είναι καλύτερο , μαζί με τους τεχνικούς και την Διοίκηση και πάνω απ’ όλα τους φιλάθλους  ώστε  να πετύχουμε τον σκοπό για τον οποίο έχουμε ταχθεί»

Δηλώσεις προέδρου- μελών Δ.Σ

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος- Πρόεδρος Δ.Σ «Ο Δήμαρχος ανέλαβε πρωτοβουλία γιατί η ομάδα που  ανήκει στον κόσμο της Γαστούνης βρισκόταν σε αδιέξοδο. Η συμβολή του Ανδρέα Μαρίνου ήταν ουσιαστική και ξέρω ότι αγωνίστηκε για να φέρει αυτό το αποτέλεσμα που ήταν καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Τώρα όλοι πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Είναι η ώρα για έργα»

Αθανάσιος Θεοδόσης – τ. Αντιπρόεδρος: «Είναι θετικό το γεγονός ότι τελικά υπήρξε διοίκηση στην ομάδα η οποία θα αγωνιστεί στην Γ Εθνική. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι που πλαισιώνουν το συμβούλιο θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και θέλω να πιστεύω ότι ο φίλαθλος κόσμος της περιοχής θα βοηθήσει αυτή τη διοίκηση και θα βοηθήσει την ομάδα να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία στη Γ Εθνική. Οφείλω να πω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στον Δήμο για την προσπάθεια που έκανε να βοηθήσει να κατέβει τελικά η ομάδα»

Γ. Μπίρμπας –μέλος Δ.Σ: «Το σχήμα θα στηριχθεί πάνω στο Δήμαρχο και τον Δήμο Πηνειού. Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και σε όλα τα μέλη του ΔΣ. Εμείς είμαστε δίπλα για να βοηθήσουμε από όποιο πόστο και αν υπηρετεί ο καθένας. Σε ότι με αφορά είπα ότι θα είμαι δίπλα στην ομάδα και θα την στηρίξω και θα βοηθήσω στο κομμάτι των μεταγραφών μαζί με τον κ. Κάρδαρη και τον προπονητή της ομάδας κ. Γαβριλόπουλο. Όλο αυτό είναι κατόρθωμα του Δημάρχου και στον οποίο αξίζουν τα εύσημα. Καλώ τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα που είναι και ο καθρέπτης της Γαστούνης»

Λάμπης Κάρδαρης- Γενικός Αρχηγός : «Ο Δήμαρχος κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει η ομάδα να συνεχίσει στην Γ Εθνική. Αν ο Ανδρέας Μαρίνος δεν αναλάμβανε πρωτοβουλία, δεν ξέρω τι θα γινόταν. Ο κόσμος πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα και εμείς οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να υπάρχει θετικό αποτέλεσμα»

Γαβριλόπουλος Αλέξης- προπονητής: «Θετικές οι τελευταίες εξελίξεις για την ομάδα μας  που θα αγωνίζεται στη Γ Εθνική. Η πρωτοβουλία του Δήμου απέδωσε καρπούς.  Οι ποδοσφαιριστές αλλά και όλοι μας από όποια θέση και αν βρισκόμαστε θα καταβάλλουμε προσπάθεια για το καλύτερο».