Ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 απευθύνει το παρακάτω μήνυμα:
Συνδημότες, συνδημότισσες,
Συμπληρώνονται 80 χρόνια από την ιστορική 28η Οκτωβρίου του 1940, την ηρωϊκή ημέρα που αποτυπώθηκε ανεξίτηλα στη μνήμη μας ως αιώνια στιγμή της μεγάλης άρνησης, του μεγαλύτερου ΟΧΙ της ιστορίας απέναντι στα ολοκληρωτικά τυραννικά καθεστώτα του Ιταλικού φασισμού και του Γερμανικού Ναζισμού που κυριαρχούσαν στην Ευρώπη.
Η πανδημία του κορωναϊού δυστυχώς δεν μας επιτρέπει φέτος να τιμήσουμε όπως έχουμε χρέος την ιστορική Επέτειο. Το μήνυμα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 δεν περιορίζεται.
Συνδημότες, Συνδημότισσες,
Ο Δήμος Πηνειού κηρύττει Πανστρατιά Εθνικής ομοψυχίας ως απάντηση στην πανδημία του COVID-19 που μας εξαναγκάζει να περιορίσουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις και να τιμήσουμε δίχως παρελάσεις, την επέτειο του ΟΧΙ των Ελλήνων το 1940.
Το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής είναι μπολιασμένο με την αστείρευτη θέληση του λαού μας για ελευθερία, αξιοπρέπεια, εθνική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα.
Το θυσιαστικό αίμα των ηρωικών προγόνων μας είναι αυτό που μας θωράκισε με αντισώματα κατά των φασιστών εισβολέων το 1940 και κάθε εχθρικής επιβουλής στο Αιγαίο και τον Έβρο σήμερα.
Συνδημότες, Συνδημότισσες
Σας καλώ να υψώσουμε τη Γαλανόλευκη εκτός από την ψυχή μας, σε κάθε σημείο του Δήμου μας , διατρανώνοντας παράλληλα ότι οι Έλληνες διαφυλάττουν και τιμούν με σθένος και αποφασιστικότητα την εθνική τους κυριαρχία, τις θεμελιώδεις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης.
Από το Έπος του ’40 αντλούμε δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον. Οι Ήρωες του Έπους του ΄40, μας έδειξαν τι μπορεί να πετύχει ο Ελληνισμός όταν είναι ενωμένος.

Ο Δήμαρχος Πηνειού
Ανδρέας Μαρίνος