Την εκτίμησή του στους εργαζόμενους του Δήμου Πηνειού εξέφρασε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος  με μια υπέροχη εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε  με πρωτοβουλία του, για πρώτη φορά και όπως ειπώθηκε από τους εργαζόμενους « πρέπει να  καθιερωθεί ως θεσμός».

Στον όρχο, την έδρα της αντιδημαρχίας καθαριότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Αγιασμός  για την έναρξη του νέου έτους χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ.  Αθανασίου, που είχε προσκληθεί από τον Δήμαρχο και ακολούθησε η ευλογία της πρωτοχρονιάτικης  πίτας  και οι πατρικές ευχές από τον Σεβασμιώτατο.  Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αν κρίνει κανείς από την συμμετοχή. Εργαζόμενοι, αιρετοί και φίλοι του Δήμου Πηνειού πήραν θέσεις στα τραπεζοκαθίσματα που επιμελώς είχαν στηθεί από συνεργάτες του αντιδημάρχου κ. Νίκου Μαφρέδα και το γλέντι με τραγούδια κράτησε μέχρι αργά το μεσημέρι με τις ψησταριές να δουλεύουν στο …κόκκινο και το κρασί να ρέει άφθονο.

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος που δεν έκρυβε την χαρά του και την ικανοποίσή του, δήλωσε: «Εδώ κάναμε τον Αγιασμό για την έναρξη του νέου έτους χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανασίου και στην συνέχεια ο ιεράρχης μας ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Αμέσως μετά ακολούθησε ένα ξεφάντωμα για τους εργαζόμενους στο Δήμο Πηνειού, για τους υπαλλήλους, γιατί προσφέρουν πάντα πρόθυμα τις υπηρεσίες τους. Με την εκδήλωση αυτή η Δημοτική αρχή έδειξε την εκτίμησή της  στο έργο τους και στις υπηρεσίες τους. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και άλλοι φίλοι του Δήμου μας. Εύχομαι η πίτα να είναι πλούσια και να διανέμεται ισομερώς  σε όλη την κοινωνία. Όμοια εκδήλωση δεν έχει ξαναγίνει στον Δήμο και την καθιερώνουμε από φέτος. Ήταν μια εκδήλωση που ένωσε  εργαζόμενους, Δημοτική Αρχή και κατοίκους του Δήμου Πηνειού. Αυτή ήταν και η λογική της πρωτοβουλίας που πήρα εγώ και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι για την όμορφη αυτή εκδήλωση. »

 

Μετά την ευλογία της πίτας από τον Σεβασμιώτατο κ. Αθανάσιο και τις ευχές του προς τον κ Ανδρέα Μαρίνο που τον προσκάλεσε καθώς και προς όλους τους αιρετούς, εργαζόμενους και παριστάμενους,  ο Δήμαρχος δήλωσε: «Οι εργαζόμενοι να μην  περιμένουν το φλουρί από την πίτα. Το δώρο μου προς τους εργαζόμενους είναι κάθε δίμηνο θα παίρνετε και μια μέρα άδεια από τον Δήμαρχο! Πουυ σημαίνει ότι θα προσθέσετε έξι μέρες επιπλέον στην κανονική σας άδεια». Το δώρο του Δημάρχου έγινε δεκτό από τους εργαζόμενους  με παρατεταμένο χειροκρότημα.

Επίσης στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δ. Βασιλόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Μαζί στα τρεισήμισι χρόνια  πετύχαμε πολλά, με ενστάσεις, προτάσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα».

Νωρίτερα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Νίκος Μαφρέδας δήλωσε: «Η σημερινή εκδήλωση γίνεται με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου και γίνεται για πρώτη φορά. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου που βοήθησαν για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης».

Παρόντες στην εκδήλωση: εκπρόσωποι των βουλευτών κ. Α. Νικολακόπουλου και Διον. Καλαματιανού, ο   αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, κ. Δημ. Νικολακόπουλος, εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη κ. Θ. Βασιλόπουλου, ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Παναγιωτόπουλος, η αντιπρόεδρος ΔΕΕΠ κ. Έλσα Τσαγανού Κωστοπούλου, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι κοινοτήτων και φίλοι του Δήμου Πηνειού.