Παιδιά του Δήμου Πηνειού σήκωσαν την αυλαία της εκδήλωσης «ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ» με δράσεις που αναδεικνύουν το πάθος και την αγάπη της νεολαίας για τον Αθλητισμό τον Πολιτισμό και την Μουσική.

Η ορχήστρα και η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ηλείας με έδρα το Βαρθολομιό έδωσε το βράδυ της Τετάρτης 17 Μαΐου   συναυλία, μαγεύοντας με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια αλλά και με επίδειξη κρουστών, το ακροατήριο που είχε κατακλύσει την αίθουσα του Κουρβιασιάνειου Πολιτιστικού Κέντρου.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, στον σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου, τους καθηγητές και τους γονείς τους και αναφέρθηκε στο υπερσύγχρονο κτίριο που ανεγείρεται για την στέγαση του  σχολείου από την ανάδοχο εταιρεία «Ιλισσός ΑΤΕ» η οποία και θα τηρήσει τον συμβατικό χρόνο παράδοσης του έργου. «Ο θεσμός των Ανθεστηρίων που αναβιώνει ύστερα από περίπου 15 χρόνια, αγκαλιάζει με πλειάδα θεματικών ενοτήτων τον Δήμο Πηνειού και αναδεικνύει την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρέας Μαρίνος.

Στο τέλος της συναυλίας ο εκπρόσωπος της Ι.Μ. Ηλείας αιδεσιμολογιώτατος π. Αλέξιος Αναγνωστόπουλος, ο Δήμαρχος , ο διευθυντής του σχολείου κ. Γ. Σταματίου και η «ψυχή» του Συνόλου π. Γεώργιος Αναγνωστόπουλος,  απένειμαν έπαινο στα παιδιά.

Να σημειωθεί ότι η συναυλία είχε προγραμματιστεί να γίνει στον προαύλιο χώρο του  Ι.Ν. Παναγίας Βαρθολομιού αλλά λόγω καιρικών συνθηκών μεταφέρθηκε στη Γαστούνη. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημ. Βασιλόπουλος, χαρακτηρίζοντας τα Ανθεστήρια «γιορτή της Άνοιξης και των παιδιών».

Νωρίτερα στο γήπεδο Καβασίλων πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το τουρνουά Ακαδημιών (Γαστούνης, Βαρθολομιού, Τραγανού)  ποδοσφαίρου του Δήμου Πηνειού.  Ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δ. Βασιλόπουλος συνεχάρη τα παιδιά και απένειμε επαίνους στους προπονητές τους.