Στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού ανταποκρίθηκε για μια ακόμη φορά  ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι  η Δημοτική Αρχή από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων  της  βρίσκεται στο πλευρό της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας και επιλύει προβλήματα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρήστος Αντωνόπουλος, παρουσία εκπροσώπων μαθητών,  του Συλλόγου Διδασκόντων, της προέδρου της ΕΛΜΕ κ. Αναστασίου Στέλλας, των Αντιδημάρχων Παιδείας κ. Σ. Μάλλιαρη και Τεχνικών Υπηρεσιών  και  προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δ. Βασιλόπουλου και  του δημ. συμβούλου κ. Α. Τσαουσάκη, ενημέρωσε για τα προβλήματα του Σχολείου,

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρ. Αντωνόπουλος  τόνισε μεταξύ άλλων: «Αν εξαιρέσουμε τις τελευταίες πολύ σοβαρές προσπάθειες που έχουν γίνει για την υλοποίηση του έργου κατασκευής του νέου κτιρίου,  από τις υπόλοιπες πλευρές που απαρτίζουν το θέμα υπάρχει μεγάλη αρνητικότητα. Το Σχολείο μας περνάει μια κρίση. Φοιτούν 68 παιδιά σε αντίθεση με άλλες χρονιές που είχαμε ξεπεράσει τα 120 παιδιά».

Στη διαδικασία προσυμβατικού

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:  «Όταν αναλάβαμε βρήκαμε μια μελέτη στο χρονοντούλαπο, ενώ ήταν ορατός ο κίνδυνος το Μουσικό να μεταφερόταν στον Πύργο. Ευτυχώς για την σχολική μονάδα και τον Δήμο μας, βρήκα δύο φίλους: τον Θανάση Γιάνναρη  και τον  Θεόδωρο Κυριαζόπουλο, τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον Γενικό διευθυντή Έργων της  ΚτΥΠ. Παράλληλα εξασφάλισα και την σύμφωνη άποψη για να προχωρήσουμε από τον Περιφερειάρχη ΔΕ  Νεκτάριο Φαρμάκη. Σε χρόνο ρεκόρ «τρέξαμε» όλες αυτές τις διαδικασίες και εντάχθηκε το έργο στο  ΕΠ της  ΠΔΕ και η χρηματοδότηση  ανέρχεται στο ποσό των περίπου 8 εκατ. Ευρώ. Ένα μεγάλο έργο αφού μιλάμε για ένα υπερσύγχρονο βιοκλιματικό σχολείο. Σύντομα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος αφού ήδη βρισκόμαστε στον προσυμβατικό έλεγχο και αναμένουμε την συνεδρίαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το Μουσικό Σχολείο, το στολίδι μας, θα περάσει σε νέα εποχή».

Από την πλευρά του ο κ. Δ. Βασιλόπουλος πρότεινε να υπάρχει μια πανηλειακή  διά ζώσης  εκστρατεία ενημέρωσης  εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, για την προσφορά και το έργο του Μουσικού Σχολείου.

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος, κάλεσε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τους εκπροσώπους των μαθητών, να παραδώσουν λίστα με ζητήματα αρμοδιότητας του Δήμου καθώς και του υπουργείου Παιδείας, τα οποία θα προωθήσει προς επίλυση, αρμοδίως.