Προς τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμον, Πρόεδρον και άπαντες τους Ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

 

Μακαριώτατε,

Σεβασμιώτατοι,

 

Σε μία εποχή που στην πατρίδα μας συνεχώς αναδύονται ποικίλα εθνικά και εκκλησιαστικά προβλήματα και θέματα, η δυναμική φωνή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, αποτελεί για  το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας μαρτυρία πίστεως στον Χριστό και έναυσμα μαχητικής αντιστάσεως στην απειλητικά προελαύνουσα νέα εποχή. Ο πιστός λαός του Δήμου Πηνειού αλλά και ολόκληρης της Μητροπολιτικής επαρχίας, ομολογεί με ειλικρίνεια ότι  αναπαύεται στον πατρικό του λόγο και στις παρεμβάσεις του  και πάντα επιδοκίμαζε και συνεχίζει να το πράττει, το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο, τον ποιμαντικό του  αγώνα, την «ορθοτόμηση του λόγου της αληθείας».

Προ ημερών μετά πολλής θλίψεως ενημερωθήκαμε για την απόφασή του Ποιμενάρχη μας, του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού,  να υποβάλλει στον Πρόεδρο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την παραίτησή του, η οποία και έγινε αποδεκτή, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διαποίμανση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο πηδαλιούχος της τοπικής μας εκκλησίας, υπαγόμενος όπως όλοι οι άνθρωποι στη φθαρτική διαδοχή του χρόνου, επέλεξε τον εφησυχασμό του έχοντας όμως ως κορωνίδα στη σκέψη του την θεάρεστη πνευματική διακυβέρνηση του ποιμνίου του και  το μέλλον της Μητροπολιτικής μας επαρχίας.

Μακαριώτατε,

Σεβασμιώτατοι,

 

Ο πολιός ιεράρχης μας, ως σοφός Ποιμένας και υποδειγματικός πατέρας μας, για να απαλύνει τη θλίψη μας από την ώριμη και εν πλήρει πνευματική διαύγεια απόφασή του, εκφράζει προς εσάς τους Συνοδικούς Ιεράρχες την αγαθή επιθυμία σύσσωμου του λαού της Ηλείας αλλά και την δική του, ώστε την ποιμαντορική του ράβδο να λάβει ως συνεχιστής του Θεάρεστου έργου του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης , ο εκτελών και χρέη Πρωτοσυγκέλου στην Ι.Μ. Ηλείας και επί σειρά ετών συνεργάτης του, κ.κ. Αθανάσιος Μπαχός.

Ο ακάματος εργάτης του Θεού, π. Αθανάσιος Μπαχός, πνευματικό ανάστημα του αειμνήστου Μητροπολίτου Ηλείας κυρού Αθανασίου αλλά και του Ποιμενάρχη μας κ.κ. Γερμανού, διακονεί την Τοπική εκκλησία  θεοφιλώς μέχρι σήμερα. Διαθέτει άρτια μόρφωση και πνευματική κατάρτιση, εκκλησιαστικό ήθος και ιεραποστολικό ζήλο και είναι άνθρωπος απλός, προσηνής και χαμογελαστός, ιδιαίτερα αγαπητός στον  λαό της Ηλείας και τον Κλήρο.

Κάλλιον παντός άλλου γνωρίζει τα ζητήματα που αφορούν στην Ι.Μ. Ηλείας και εργάζεται με  ένθεο ζήλο  δια την επίλυσή των.

Ο πνευματικός του πλούτος, η ψυχική του ευγένεια, η άοκνη δράση και  η εκκλησιαστική του εμπειρία, εγγυώνται μία απολύτως επιτυχημένη, θεάρεστη αρχιερατική θητεία.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, στο πρόσωπο του Σεπτού Ποιμενάρχη κ. Γερμανού, που επί 41 χρόνια της αρχιερατικής ποιμαντορίας του, διακόνησε με συνέπεια , απαράμιλλη αγάπη και εκκλησιαστικό ήθος, την τοπική μας Εκκλησία.

Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε και Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς συγκροτούντες την  Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, παρακαλούμε υϊικώς όπως κατά την εν Αγίω Πνεύματι εκλογή νέου Ιεράρχη λάβετε υπ΄όψιν σας ότι υποστηρίζουμε την δημοσίως πλέον εκπεφρασμένη επιθυμία του Μητροπολίτου μας, να τον διαδεχθεί στην Ιερά Μητρόπολή Ηλείας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος.

Με τον δέοντα σεβασμόν

Δήμαρχος Πηνειού

Ανδρέας Σπ. Μαρίνος