Οι εγκαταλελειμμένες επί σειρά ετών πρώην αποθήκες του ΑΣΟ στη Γαστούνη, ύστερα από την γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία Περιφέρειας ΔΕ και Δήμου Πηνειού, παίρνουν τη θέση που τους αξίζει στην ιστορία, με την υπογραφή της σύμβασης  για την αξιοποίησή τους.

Παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, του Γεν. Γραμματέα του Δήμου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, της προέδρου της Κοινότητας Γαστούνης, προϊσταμένων της Τεχνικής και Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου,  στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Εργογένεσις ΑΤΕ» κ. Δ. Σταυρόπουλος, υπέγραψαν τη σύμβαση του έργου «Αξιοποίηση- διαμόρφωση πρώην αποθηκών ΑΣΟ Γαστούνης σε σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο ελληνικών αγροτικών προϊόντων, μεταποιητικών προϊόντων των επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αγροτικής παραγωγής» , έργο 3.350.000 ευρώ που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σειρά μεγάλων έργων

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την συνεργασία που έχουν, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ένα εγκαταλελειμμένο συγκρότημα που έζησε μέρες δόξας μέχρι το 1980, σήμερα το εμπιστευόμαστε σε μια αξιόπιστη εταιρεία η οποία θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε σε διάστημα 12 μηνών να παραδώσει το έργο. Η ιστορική διαδρομή των αποθηκών του ΑΣΟ θα έχει συνέχεια και η τοπική κοινωνία θα απολαμβάνει ένα πραγματικό στολίδι όπου απέναντί του στο χώρο της Λάκας του Χρέπα, θα υπάρχει το Πάρκο Ειρήνης». Ακόμη ο Δήμαρχος αφού συνεχάρη την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για τη συμβολή της στο έργο αξιοποίησης των αποθηκών ΑΣΟ, αλλά και τους συνεργάτες του Περιφερειάρχη, αναφέρθηκε και σε μια σειρά άλλων μεγάλων έργων  που θα γίνουν στον Δήμο Πηνειού όπως το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού και η ανάπλαση του Βορειοανατολικού τμήματος της Γαστούνης.

Αναζωογονητικό έργο

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Νεκτάριος Φαρμάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαι περήφανος και συγχαίρω τον δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου γιατί , τέλη του 2020 είχαμε την ένταξη του έργου και σε πέντε μήνες είχαμε δημοπράτηση. Αυτό σημαίνει πως υπήρχε σωστή προτεραιοποίηση, τήρηση της πολιτικής συμφωνίας και άριστη συνεργασία με τις υπηρεσίες. Εκτιμώ πως σύντομα θα ολοκληρωθεί αυτό το αναζωογονητικό έργο για τον Δήμο Πηνειού».

Της υπογραφής της σύμβασης προηγήθηκε από την προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας και την Δημοτική αρχή ξενάγηση του Περιφερειάρχη και συνεργατών του στα εγκαταλελειμμένα κτίρια των αποθηκών.

Στο κτίριο πρώην αποθηκών ΑΣΟ, στην αίθουσα 500τμ και σε 5 αίθουσες των 250τμ, καθώς και στο διώροφο κτίριο που βρίσκεται δίπλα από τις αποθήκες, θα γίνουν εργασίες επισκευής  ανάπλασης και ενίσχυσης  ενώ θα κατασκευαστεί νέο υπόγειο μηχανοστάσιο επιφάνειας 168 τμ.

Αξίζει να τονιστεί ότι στο διώροφο κτίριο θα στεγαστεί το νέο Δημαρχείο ενώ η Περιφέρεια ΔΕ θα διαθέτει την δική της αίθουσα εκδηλώσεων.