– Το Ελεγκτικό Συνέδριο άναψε το «πράσινο φως»

-Υπερσύχρονο κτίριο από την ανάδοχο  «Ιλισσός ΑΤΕ»

-Έργο προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ

Μεγάλη μέρα η σημερινή για τον Δήμο Πηνειού και ειδικότερα για το Βαρθολομιό! Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος με ιδιαίτερη χαρά ανακοίνωσε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο άναψε «πράσινο φως» για την ανέγερση υπερσύχρονου κτιρίου που θα στεγάζει το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βαρθολομιού!

«Ο Ανδρέας Μαρίνος το είπε και το έκανε!» ήταν το πρώτο σχόλιο καθηγητού που υπηρετεί στην εκπαιδευτική δομή που παράγει Πολιτισμό, όταν πληροφορήθηκε την εξέλιξη.

Ένα μεγάλο πρόβλημα που επί 25χρόνια βρισκόταν αραχνιασμένο και εγκαταλελειμμένο σε συρτάρια, βρήκε επιτέλους τη λύση του!

«Ήταν χρέος μου απέναντι στην Εκπαιδευτική και  Μαθητική κοινότητα, χρέος μου απέναντι στην Κοινωνία» δήλωσε με απόλυτη ικανοποίηση ο Δήμαρχος Πηνειού.

Συγκεκριμένα το Ελεγκτικό Συνέδριο ολοκλήρωσε τον Προσυμβατικό Έλεγχο και σε λίγες ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση και στη συνέχεια η ανάδοχος εταιρεία «Ιλισσός ΑΤΕ» εγκαθίσταται και ξεκινά το έργο προϋπολογισμού 7.990.000 ευρώ για το οποίο φορέας υλοποίησης είναι η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» και κύριος ο Δήμος Πηνειού. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι 32 μήνες.

Η Εκπαιδευτική και Μαθητική Κοινότητα του Μουσικού Γυμνασίου -Λυκείου μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το αύριο και σε λιγότερο από δυόμιση χρόνια θα στεγάζει τα όνειρά της για το μέλλον σε μια υπερσύγχρονη κτιριακή υποδομή, αντάξια της Γενικής και Μουσικής Παιδείας που προσφέρει.

«Ήταν χρέος μας»

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Μεγάλη Τετάρτη και μεγάλη μέρα για τον Δήμο μας και ειδικά το Βαρθολομιό που είχε εγκαταλειφθεί. Τέσσερις γενιές μαθητών φοίτησαν στο Μουσικό Σχολείο σε προκάτ αίθουσες! Αυτή η θλιβερή παρένθεση κλείνει. Όταν αναλάβαμε βρήκαμε μια μελέτη στο χρονοντούλαπο, ενώ ήταν ορατός ο κίνδυνος το Μουσικό να «χανόταν» από το Βαρθολομιό. Ευτυχώς για τη Σχολική Μονάδα και τον Δήμο μας, αναζήτησα και βρήκα  καλούς φίλους: τον Πρόεδρο ΔΣ Τίμο Κατσίπο, τον Θανάση Γιάνναρη Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥΠ και τον Θεόδωρο Κυριαζόπουλο Γενικό Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έργων ΣΔΙΤ. Παράλληλα εξασφάλισα και την σύμφωνη άποψη για να προχωρήσουμε, από τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος  Νεκτάριο Φαρμάκη. Έτσι σε χρόνο ρεκόρ «τρέξαμε» όλες τις διαδικασίες και το έργο των 8 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε στο  ΕΠ της  ΠΔΕ. Με χαρά ανακοινώνω σήμερα ότι ο Προσυμβατικός Έλεγχος πέρασε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και σε λίγες μέρες το έργο ξεκινά. Διεκδικήσαμε το έργο με συντονισμένες ενέργειες, κυνηγήσαμε με πάθος το στόχο μας και πετύχαμε! Ήταν χρέος μας! Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία που την χρωστούσαμε στην Εκπαιδευτική και Μαθητική κοινότητα, τη νέα γενιά και την Κοινωνία»