Νέα εποχή για την πλατεία Ελευθερίας Γαστούνης με τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο να γυρίζει τον διακόπτη του ηλεκτρολογικού πίνακα και τα νέα φωτιστικά, τελευταίας τεχνολογίας, να διαχέουν άπλετο φως.

«Φως ημέρας, αγκαλιάζει πλέον την πλατεία Ελευθερίας στη Γαστούνη η οποία περνά σε νέα εποχή αφήνοντας πίσω της σκοτάδια και μιζέρια», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος και συμπλήρωσε: «Τα καλύτερα ακολουθούν».

Καταστηματάρχες της περιοχής εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα, στον Δήμαρχο, στην πρόεδρο της Κοινότητας Γαστούνης κ. Μαρία Μητσοπούλου και τα μέλη του Τ.Σ. κ.κ. Δ. Φραγκανδρέα, Καλλιόπη Σιμοπούλου και Δ. Τσώλη.

«Η πλατεία Ελευθερίας γίνεται πλέον φωτεινό σημείο αναφοράς» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημ. Βασιλόπουλος που βρέθηκε στην Πλατεία μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ.  Σ. Μάλλιαρη και τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Γ. Κολοκατίνη.

Ειδικότερα, στην κεντρική πλατεία της Γαστούνης τοποθετήθηκαν 14 ιστοί με 16 φωτιστικά των 76W, ενώ τα προηγούμενα ήταν 300W με ό,τι αυτό συνεπάγεται οικονομικά. Ύστερα από φωτομετρική μελέτη, στην πλατεία  διαχέουν φως ημέρας 13 φωτιστικά κορυφής και ένα τριπλό που βρίσκεται στο κέντρο της.

Η αισθητική αναβάθμιση της πλατείας, στην οποία ήδη έχει τοποθετηθεί ηλεκτρονικός ενημερωτικός πίνακας, θα συνεχιστεί με την τοποθέτηση παγκακίων και την κατασκευή νέου συντριβανιού.