Οι συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης των εργατών γης από το Μπαγκλαντές που παρέχουν αγροτική εργασία σε καλλιέργειες του Δήμου Πηνειού ήταν το βασικό θέμα συζήτησης του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές  στην Αθήνα κ. Ashud Ahmed, στο Δημαρχείο της Γαστούνης το πρωί του περασμένου Σαββάτου.

Η εποικοδομητική και γόνιμη συνάντηση, παρουσία του Γεν. Γραμματέα του Δήμου κ. Στάθη Στεφανόπουλου και του Γραμματέα της Πρεσβείας κ. Kumer Paul, διήρκησε 70 λεπτά και έγινε στον απόηχο του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ Ελλάδος και Μπαγκλαντές που υπεγράφη τον περασμένο Φεβρουάριο και αναμένεται να ψηφισθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο εντός του Ιουλίου.

Ο Δήμαρχος Πηνειού τόνισε την ανάγκη κατασκευής εργατικών κατοικιών για την αξιοπρεπή διαμονή των αλλοδαπών εργατών γης, σε δημοτικές εκτάσεις εκτός αστικού ιστού ή σε εκτάσεις του Δημοσίου, με επένδυση μέσω ΣΔΙΤ. «Μπορεί σήμερα οι εργάτες να νιώθουν την περιοχή σαν το σπίτι τους, αλλά πρέπει να αποκτήσουν και σπίτι, ώστε να μηδενιστεί η εκμετάλλευσή τους» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και συνέχισε: «Είναι φιλήσυχοι και εργατικοί και απόλυτα ωφέλιμοι για τις καλλιέργειες του Κάμπου».

Τέλος ο κ. Ανδρέας Μαρίνος πρότεινε μετά την ψήφιση του Μνημονίου Κατανόησης από την Βουλή των Ελλήνων και του Μπαγκλαντές, να υπάρξει εκ νέου συνάντηση με τον Πρέσβη παρουσία του Δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γ. Λέντζα με στόχο τον σχεδιασμό κοινής πορείας για την επίλυση του προβλήματος διαμονής των αλλοδαπών.

Ο Πρέσβης κ. Ashud Ahmed άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις προτάσεις του Δημάρχου Πηνειού από τον οποίο ζήτησε να βρίσκεται σε επαφή, τον ευχαρίστησε  και αποκάλυψε ότι η πολύωρη συζήτηση που είχαν τον Δεκέμβριο του 2020 επίσης στο Δημαρχείο στη Γαστούνη, «αποτέλεσε τον κορμό της ιδέας για την σύνταξη του Μνημονίου Κατανόησης».