Ακόμη ένα σημαντικό έργο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Δήμο Πηνειού. Πρόκειται για το έργο «Αντικατάσταση υδρομέτρων και κατασκευή φρεατίων κοινότητας Γαστούνης» προϋπολογισμού 195.931 ευρώ (με ΦΠΑ), έργο που εγγυάται την δίκαιη πλέον απόδοση λογαριασμών στους καταναλωτές και προφανώς θα συνοδεύεται από αποκαλύψεις. Η αντικατάσταση έχει ξεκινήσει από την Αγγινάρα και συνεχίζεται με στόχο να βελτιωθεί η αποδοτικότητα και η αξιοπιστία του δικτύου ύδρευσης,

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε μεν προμηθευτεί τα υδρόμετρα αλλά δεν είχε προβλέψει φρεάτια για την τοποθέτησή τους! Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, πέτυχε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την κατασκευή φρεατίων και έτσι το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ανάδοχος του έργου των υδρομέτρων είναι η εργοληπτική επιχείρηση του κ. Πέτρου Ασημακόπουλου.

Αναφερόμενος στο έργο αντικατάστασης των 1500 και πλέον υδρομέτρων στη Γαστούνη, ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:

«Το έργο αντικατάστασης υδρομέτρων είναι «παν γαρ το φανερούμενον φως εστί» γιατί θα αποκαλυφθεί τί γινόταν τα προηγούμενα χρόνια με την τσέπη των δημοτών μας. Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι είναι αδιανόητο να έχουμε περίπου 4.500 ρολόγια της ΔΕΗ και να έχουμε 1.800 ρολόγια νερού στη Γαστούνη. Και όπως ξέρετε οι αριθμοί δεν αμφισβητούνται.  Με το έργο αυτό κανένας πολίτης δεν θα ευνοείται πλέον σε βάρος του άλλου. Απώτερος στόχος της ΔΕΥΑ θα είναι να μειωθούν τα τέλη εφόσον θα πληρώνουν περισσότεροι. Με την ευκαιρία θέλω να τονίσω ότι  είμαστε πολύ κοντά στο να προσφέρει η σημερινή Δημοτική Αρχή άφθονο και ποιοτικό νερό στους δημότες κάτι που αποτελεί χρέος μας»