Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το έργο «Επισκευή-ενίσχυση του 2ου Δημοτικού Σχολείου ΔΚ Γαστούνης» ενώ ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος εκτιμά ότι την επόμενη σχολική χρονιά σταματά η ταλαιπωρία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο είχε κλείσει το Πάσχα του 2018 λόγω ζημιών που εντοπίστηκαν στον φέροντα οργανισμό. Σήμερα στο σχολείο που λειτουργεί στα Καβάσιλα φοιτούν 156 μαθητές και μαθήτριες.

Ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος που επισκέφθηκε το κτίριο όπου γίνονται εργασίες, δήλωσε:
«Οι εργασίες επισκευής –ενίσχυσης, ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, δεδομένου ότι έχουμε εξασφαλίσει ομαλή ροή χρηματοδότησης. Στόχος μας είναι τον Σεπτέμβριο του 2021 τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν εδώ, σε ένα κτίριο απόλυτα ασφαλές και εκ βάθρων ανανεωμένο.
Σήμερα επισκέφθηκα το εργοτάξιο του Δημοτικού μαζί με την πολιτική μηχανικό των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Ξένια Φουντά και τον ηλεκτρολόγο-μηχανολόγο κ. Φώτη Χατζόπουλο και ενημερωθήκαμε αναλυτικά από τον ανάδοχο του έργου κ. Διονύση Σταυρόπουλο τον νόμιμο εκπρόσωπο της εργοληπτικής εταιρείας «Εργογένεσις ΑΤΕ», για την πορεία των εργασιών.
Αποτελεί χρέος μας να ολοκληρωθούν οι εργασίες τους επόμενους 6 έως 8 μήνες, ώστε από την επόμενη σχολική χρονιά να σταματήσει η ταλαιπωρία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών».