Για τη Μάνα μου και τις Μανούλες όλου του κόσμου!

Μητέρα! Λέξη σύμβολο που περικλείει όλες τις μεγαλειώδεις έννοιες της κατά τον Θεό ανθρώπινης υπόστασης. Ακόμα και οι λέξεις αδυνατούν να περιγράψουν με πληρότητα το μεγαλείο της μητρικής αφοσίωσης. Αγάπη άνευ ορίων και προϋποθέσεων, ανιδιοτελής και θυσιαστική, αγάπη απέραντη από την αρχή μέχρι το τέλος!

Σήμερα, όπως και όλες τις μέρες του χρόνου, φέρνουμε στη σκέψη μας  το πρόσωπο που κατέστη συνδημιουργός του Θεού για να μας χαρίσει το θεϊκό δώρο της ζωής, τη ζεστή  αγκαλιά που μας προσφέρθηκε ως  ασφαλές καταφύγιο από την στιγμή που πρωτοαντικρίσαμε τον κόσμο. Την γυναίκα εκείνη που με τη σεπτή μορφή της  σμίλεψε την ψυχή και τον χαρακτήρα μας, και καθοδήγησε, εμψύχωσε και ενέπνευσε με δυναμισμό τα βήματά μας.

Το πρόσωπο της μητέρας που φωλιάζει πάντα στην ψυχή μας  έχει καθορίσει και συνεχίζει αδιάπαυστα να φωτίζει τη βιοτή όλων μας.

Με σεβασμό και αγάπη, αφήνω ένα τριαντάφυλλο, ανάβω ένα κερί,  στη μνήμη της γυναίκας, της Μάνας μου, που με έφερε στον κόσμο. Νιώθω σα να είναι δίπλα μου, όπως τότε, όπως πάντα.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Μανούλες του κόσμου!