Με αφορμή την θεομηνία που έπληξε το Δήμο Πηνειού καθώς και άλλες περιοχές της χώρας ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε τα εξής:

«Εκφράζω τη θλίψη μου για τα θύματα της θεομηνίας στη Θεσσαλία και εύχομαι η δυσάρεστη περιπέτεια που βιώνουν συμπατριώτες μας να τελειώσει σύντομα και ο «Ιανός» να μην πλήξει άλλες περιοχές.

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το δήμο Πηνειού, χωρίς ευτυχώς θύματα, προκάλεσε πληγές στον πρωτογενή τομέα και έτσι αποφάσισα να καταθέσω αίτημα ώστε να κηρυχθεί ο δήμος μας θεομηνιόπληκτος.

Αυτά τα δύο εικοσιτετράωρα οι υπηρεσίες του Δήμου Πηνειού βρίσκονταν σε διαρκή επαγρύπνηση με αποστολή να αποτρέψουν δυσάρεστες εξελίξεις που διαμόρφωναν οι έκτακτες καιρικές συνθήκες.
Άλλωστε αυτό ήταν χρέος μας.

Τώρα που το κύμα της σφοδρής κακοκαιρίας απομακρύνθηκε από την περιοχή μας, εκφράζω τις ολόθερμες ευχαριστίες μου αλλά και την ευγνωμοσύνη μου προς όλες και όλους τους εργαζόμενους του Δήμου μας που με απαράμιλλο ζήλο έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να μην βρεθούν οι συμπολίτες μας αντιμέτωποι με ολέθριες επιπτώσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ευχαριστώ ακόμη την Περιφέρεια, τους αντιδημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους καθώς και τους προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων που ήταν σε διαρκή επικοινωνία μαζί μας. Ευχαριστώ τους δημότες μας που συνεργάστηκαν με τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας.

Ευχαριστώ ακόμη την εθελοντική ομάδα «Ο Πηνειός», τους εθελοντές στην Ανοικτή Γραμμή Επικοινωνίας καθώς και τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ για την αναγγελία των ζημιών που προκάλεσε στον αγροτικό κόσμο η σφοδρή κακοκαιρία.

Αποδείξαμε ότι πιστεύουμε στην συνεργασία, στην ενότητα, στην αλληλεγγύη μετατρέποντας την ατομική μας ευθύνη σε συλλογική υπευθυνότητα.
Μπορούμε να λειτουργήσουμε πραγματικά ως ισχυρή ομάδα για το κοινό καλό.

Σας ευχαριστώ όλους από την καρδιά μου!»