Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή μου απουσία από το μέτωπο των θεσμικών εκφραστών της Ηλείας αποτελεί λογική απόρροια της τουλάχιστον ατυχούς αξιολόγησης της πρότασης που είχα καταθέσει στις αρχές Μαρτίου στο Πανηλειακό Συμβούλιο Αιρετών με θέμα την παραμονή του Νομού μας στον Ακαδημαϊκό Χάρτη.

Τότε είχα προτείνει «άμεση σύγκληση των Δημοτικών Συμβουλίων του Νομού και επίδοση των αποφάσεών τους στη Κυβέρνηση με επίσκεψη και των επτά Δημάρχων στον πρωθυπουργό και τους αρμοδίους του κυβερνητικού σχήματος».
Δυστυχώς και ατυχώς, η πρόταση για λόγους που δεν γνωρίζω, αγνοήθηκε. Και ήρθε η άδικη, αδιανόητη και πολιτικά καταδικαστέα εξέλιξη για την κοινωνία της Ηλείας και τη νεολαία μας. Εξέλιξη που αποτελεί ένα ακόμα κρίκο της αλυσίδας του αποκλεισμού και της απομόνωσης του νομού μας από τον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας.
Η εκ των υστέρων ανάληψη δράσης που ανατίθεται στο θεσμικό μέτωπο, εκτιμώ πως είναι δηλωτική του αδύναμου χειρισμού και της υποχωρητικής διάθεσης μεγάλου μέρους των θεσμικών παραγόντων.
Τώρα, αυτή την κρίσιμη στιγμή και για να αναστρέψουμε την πορεία της Ηλείας προς το περιθώριο, θα έπρεπε, κάποιοι να έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους και όλοι μαζί να είμαστε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.
Σε αυτή τη συνάντηση ο Δήμος Πηνειού θα είναι παρών.
ΥΓ: Εκτιμώ ότι ο Πρωθυπουργός έχει αντιληφθεί τη διαχρονική αδικία και θα την αποκαταστήσει με απόφασή του».