Με μια αιχμηρή δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Πηνειού κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος απαντά «στο όψιμο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν κάποιοι κύριοι σχετικά με την αποζημίωση του υπαίθριου καρπουζιού».
Ο κ. Γεωργιόπουλος υπενθυμίζει στους «αρνητές της μνήμης» την πρωτοβουλία του Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου την οποία στήριξαν δεκάδες καρπουζοπαραγωγοί και των τριών Δήμων του Κάμπου και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να αποκατασταθεί η κατάφωρη αδικία αφού εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η συμπλήρωση φακέλου για αποζημίωση της καλλιέργειας του υπαίθριου καρπουζιού.
Συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος δήλωσε:
«Έκπληξη και απορία προκαλεί τόσο σε εμένα όσο και σε δεκάδες καρπουζοπαραγωγούς το όψιμο ενδιαφέρον κάποιων κυρίων για την αποζημίωση του υπαίθριου καρπουζιού. Μάλιστα οι ίδιοι κύριοι είναι και υπεύθυνοι για τον διαχωρισμό του καρπουζιού σε πρώιμο και όψιμο ενώ το προϊόν είναι ενιαίο ως μια καλλιέργεια.
Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος ανέλαβε πρωτοβουλία από τα μέσα Σεπτεμβρίου ώστε να αποκατασταθεί η κατάφωρη αδικία σε βάρος των καρπουζοπαραγωγών του Κάμπου.
Υπενθυμίζω στους αρνητές της μνήμης και καπηλευτές αγώνων, ότι στις 21 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Πηνειού στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης πραγματοποίησε ανοιχτή συζήτηση και συντονισμό δράσεων σχετικά με το ζήτημα της αποζημίωσης των παραγωγών από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.
Στο αγωνιστικό κάλεσμα του Ανδρέα Μαρίνου στο οποίο συμμετείχα ενεργά ως αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης ανταποκρίθηκαν καρπουζοπαραγωγοί και των τριών δήμων. Σε εκείνη την μεγάλη κινητοποίηση οι συγκεκριμένοι κύριοι που σήμερα καπηλεύονται αγώνες άλλων, ήταν απόντες.
Στο Κουρβισιάνειο στη Γαστούνη με την ομόφωνη γνώμη, που αποτυπώθηκε και ενυπόγραφα, όλων των παρισταμένων καρπουζοπαραγωγών, συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα. Άμεσα απεστάλη μακροσκελής επιστολή στο Γραφείο Πρωθυπουργού και κοινοποίηση στο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και την Περιφέρεια ΔΕ, όπου περιγράφαμε την κατάφωρη αδικία και το αίτημά μας.
Πρέπει τέλος να υπενθυμίσω, μια ενέργεια βαρύνουσας σημασίας: την επίσκεψη του Δημάρχου Πηνειού τις αμέσως επόμενες μέρες στο Γραφείο του Πρωθυπουργού όπου είχε σειρά επαφών για το θέμα. Μετά τη καθοριστικής σημασίας συνάντηση του Ανδρέα Μαρίνου στην Αθήνα, σε λίγες ημέρες μας ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι οι αποζημιώσεις θα συμπεριλάβουν όλους τους καρπουζοπαραγωγούς.
Αυτά προς αποκατάσταση της μοναδικής αλήθειας »