Αισιοδοξία, ελπίδα και πολλά χαμόγελα ήταν τα χαρακτηριστικά των εκδηλώσεων βράβευσης των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τη σχολική περίοδο 2021-22 που πραγματοποίησε ο  Δήμος Πηνειού και η Β/θμια Σχολική Επιτροπή στη Γαστούνη, το Βαρθολομιό και το Τραγανό. Τρείς εκδηλώσεις λαμπρές και συγκινητικές όπου συμμετείχε πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: « Εύχομαι ολόψυχα  στη  φοιτητιώσα νεολαία μέσα από το νέο κύκλο σπουδών της, να ζήσει το όνειρό της, που είναι και όραμα της κοινωνίας μας για ανάπτυξη και πρόοδο. Οι νέοι άνθρωποι,  αποτελούν  το μέλλον αυτού του τόπου.

Συγχαρητήρια  στις  οικογένειες  και τους εκπαιδευτικούς όλων των παιδιών μας τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα πρωταγωνιστήσουν  στις αλλαγές που δικαίως θέλουν  να γίνουν, αρκεί να μείνουν πιστά στα ιδανικά, στις αξίες και στις αρχές τους».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Δ. Βασιλόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων προς τα τιμώμενα πρόσωπα: «Ζήστε το όνειρό σας, ερωτευτείτε αλλά μην εγκαταλείψετε τους στόχους σας. Ο τόπος σας  μετά το πτυχίο σας περιμένει!»

Ο Δήμος Πηνειού απένειμε Έπαινο  τις φοιτήτριες και τους φοιτητές ενώ τους χάρισε  βιβλίο με την ιστορία της Γαστούνης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Αθανάσιος  ευλόγησε με την παρουσία του την τελετή στο Βαρθολομιό και το Τραγανό ενώ στην εκδήλωση της Γαστούνης τον εκπροσώπησε ο  πανοσιολογιώτατος  αρχιμανδρίτης π. Φιλάρετος.

Παρόντες στην εκδήλωση στο Κουρβισιάνειο ήταν: οι βουλευτές κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος (ΝΔ), ο κ. Μιχ. Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ), εκπρόσωποι της βουλευτού ΝΔ κ. Αυγερινοπούλου και του κ. Δ. Καλαματιανού (ΣΥΡΙΖΑ). Να σημειωθεί ότι όλοι οι βουλευτές ήταν παρόντες στις εκδηλώσεις στο Βαρθολομιό και το Τραγανό. Επίσης παρέστησαν: ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Σπ. Βασιλείου, ο  κ. Γ. Παναγιωτόπουλος τομεάρχης και υποψήφιος βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ),αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, η πρόεδρος της ΔΕ Γαστούνης κ. Μαρία Μητσοπούλου, εκπαιδευτικοί και γονείς, εκπρόσωποι φορέων, συγγενείς και φίλοι της φοιτητιώσας νεολαίας.