Αλλάζουν εικόνα οι αγροτικοί δρόμοι του Δήμου Πηνειού με την έγκριση χρηματοδότησης του έργου «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας» συνολικού προϋπολογισμού 2.400.000 ευρώ του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Το έργο εξασφαλίστηκε με προσωπικό αγώνα του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου και ύστερα από μεθοδευμένες ενέργειές της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Η πράξη περιλαμβάνει ένα (1) κύριο υποέργο: “ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ (2.400.000,00 €)”, που αφορά στη βελτίωση υφιστάμενων δρόμων πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Πηνειού. Το φυσικό αντικείμενο της προτεινόμενης πράξης είναι συνολικού μήκους περίπου 20 χλμ και αφορά τη βελτίωση της πρόσβασης σε είκοσι οκτώ (28) οδικά τμήματα τα οποία βρίσκονται στις Δημοτικές Ενότητες Γαστούνης, Βαρθολομιού και Τραγανού του Δήμου Πηνειού.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:

«Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών μας. Άλλωστε ως παιδί αγροτικής οικογένειας γνωρίζω από πρώτο χέρι τις ανάγκες των αγροτών μας και σέβομαι τον μόχθο τους. Το εν λόγω έργο θα συμβάλει αφενός στη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της παραγωγής, διευκολύνοντας την ασφαλή πρόσβασή τους στον τόπο εργασίας τους και τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών μεθόδων, δηλαδή εύκολη πρόσβαση μηχανών και διακίνηση της παραγωγής και αφετέρου στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα. Προχωράμε με σταθερά βήματα, εκσυγχρονίζοντας υφιστάμενες υποδομές και δημιουργώντας νέες ».