Στην τακτοποίηση των κατεχόμενων και ανταλλάξιμων κτημάτων (καταπατημένα) προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών με την κατάθεση εντός των προσεχών ημερών Σχεδίου Νόμου στη Βουλή. Έτσι θα παρέχεται η δυνατότητα σε κατοίκους   του Δήμου Πηνειού να αποκτήσουν οριστικούς τίτλους ιδιοκτησίας στα ακίνητα που κατέχουν αυθαίρετα έναντι εύλογου τιμήματος.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε:

«Η τακτοποίηση των κατεχομένων Δημόσιων και Ανταλλάξιμων Κτημάτων στοχεύει στην εξάλειψη κοινωνικών αδικιών. Ως Δημοτική Αρχή από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, πιέσαμε την Κεντρική εξουσία  να διευθετηθεί επιτέλους το θέμα αυθαίρετων οικισμών στον Δήμο Πηνειού με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της Γλύφας. Είχα αλλεπάλληλες συναντήσεις με τα συναρμόδια Υπουργεία, ορίσαμε νομικό σύμβουλο για να τεκμηριώσει τις απόψεις μας και να προασπίσουμε την Δημοτική περιουσία.  Επιδίωξή μας ως Δημοτική Αρχή  ήταν και παραμένει η εξεύρεση μίας ειρηνικής λύσης μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας. Το θέμα  που διαιωνίζεται πρέπει να λυθεί άπαξ δια παντός ώστε να επικρατήσει το αίσθημα ασφάλειας για τους ιδιοκτήτες  και να κλείσει οριστικά ο φάκελος της αμφισβήτησης.

Πεποίθησή μου είναι ότι η ρύθμιση, την οποία όπως πληροφορούμαι ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών, κινείται στην σωστή κατεύθυνση και θα αποδώσει οριστικούς και καθαρούς τίτλους ιδιοκτησίας στους δημότες μας».