«Παντελώς απούσα από τον Δήμο Πηνειού είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε ότι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πηνειού υπό την προεδρία του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Γιάννη Καραμπίνη ενόψει της λήξης της αντιπυρικής περιόδου αλλά και του επερχόμενου χειμώνα.

«Καμία μέριμνα από την Περιφέρεια»

Ειδικότερα στην σύντομη εισήγησή του ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος αναφερόμενος στο θέμα της διαχείρισης των υδάτων,  τόνισε μεταξύ άλλων: «Εμείς ως Δήμος έχουμε κάνει σοβαρές προσπάθειες. Ο καθαρισμός φρεατίων έχει ξεκινήσει και δύο συνεργεία αναλαμβάνουν τον καθαρισμό εκείνων που χρειάζονται αποφρακτικό. Επίσης καθαρίζουμε όσα κανάλια είναι στη δικαιοδοσία μας και έχουμε συνεργασία με τους ΤΟΕΒ. Παντελώς απούσα από τον Δήμο Πηνειού είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Φαίνεται πως υπηρεσιακοί παράγοντες ξέχασαν τα περυσινά προβλήματα του Δήμου. Καμία παρέμβαση για αντιπλημμυρική θωράκιση δεν έχει γίνει από την πλευρά της Περιφέρειας  από την ημέρα που πληγήκαμε έως σήμερα.  Επιστολές προς την Περιφέρεια τις Κεντρικές Υπηρεσίες της και τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη, αρκετές. Δεν μιλάμε βέβαια για τον ΓΟΕΒ που είναι εποπτεύουσα αρχή η Περιφέρεια και δεν υπάρχει πουθενά. Θεωρώ πως ο Δήμος Πηνειού είναι ο μοναδικός Δήμος για τον οποίο δεν έχει ληφθεί μέριμνα από την Περιφέρεια!»

«Αναζητώ τον Αντιπεριφερειάρχη»

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καραμπίνης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος έχει ξεκινήσει τον καθαρισμό των φρεατίων. Εδώ και ένα μήνα στείλαμε στην Περιφέρεια, τον ΓΟΕΒ και τους ΤΟΕΒ Γαστούνης Μυρτουντίων αλλά και Σαβαλίων σχετικά έγγραφα για αντιπλημμυρικά έργα. Τα ΤΟΕΒ έχουν ανταποκριθεί και έχουμε καλή συνεργασία. Η Περιφέρεια δεν έχει εμφανιστεί. Έχω αναζητήσει πολλές φορές στο τηλέφωνο τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Γιαννόπουλο, αλλά δυστυχώς δεν έχει καταστεί δυνατόν να μιλήσουμε. Προχθές επισκέφθηκα τον Αντιπεριφερειάρχη στο γραφείο του αλλά δεν ήταν εκεί. Του άφησα και πάλι τα έγγραφα και έχουμε μείνει εκεί. Ο καθένας ας αναλάβει πλέον τις ευθύνες του»

 

Παρόντες στη συνεδρίαση του ΣΤΟ: ο Πύραρχος κ. Κωνσταντακόπουλος Γιώργος Διοικητής Π.Υ. Νομού Ηλείας , ο Αντιπύραρχος κ. Χριπάτσιος Κων/νος Διοικητής Π.Υ Αμαλιάδας, ο διοικητής της ΠΥ Λεχαινών κ. Θεόδωρος Λεβέντης, εκπρόσωπος της 117 ΠΜ, ο κ. Μπαλκάμος Κώστας Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ηλείας, ο Διοικητής του ΑΤ Πηνειού, ο κ. Μποβολέκας Βασίλειος εκπρόσωπος του Δασαρχείου Αμαλιάδας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γεώργιος Κολοκατίνης και Νίκος Μαφρέδας, η προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Δέσποινα Τσάφα, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Στ. Στεφανόπουλος και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων κ. Γ. Τσεκούρας (Λυγιάς),  κ. Θ Σπυριλιώτης (Καλυβίων) , κ. Λουκόπουλος Π. (Καρδιακαυτίου), ο κ. Αθ. Δρούλιας (Λευκοχωρίου) , ο κ. Αθ. Γιατράς (Δήμητρας) και το μέλος του ΤΣ Λυγιάς κ. Ν. Γιαλαμάς.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν να υπάρξει μια ήρεμη χειμερινή περίοδος  για όλους με τις λιγότερες δυνατόν επεμβάσεις και τα λιγότερα δυσάρεστα συμβάντα για το Δήμο Πηνειού και την Ηλεία γενικότερα.