Με αφορμή την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:

«Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς, με κυρίαρχα χαρακτηριστικά την ενότητα, τη συναδέλφωση και την αλληλεγγύη, αποτελεί τη βάση για την περαιτέρω πρόοδο και ευημερία της κοινωνίας μας τόσο στο περιβάλλον εργασίας όσο και στο επίπεδο της ποιότητας ζωής.

Στον Δήμο Πηνειού όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, διανύουμε εποχή που η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια γονατίζουν τα νοικοκυριά, η ανεργία  παραμένει σε υψηλά επίπεδα και παράλληλα για τρίτη χρονιά είμαστε αντιμέτωποι με την υγειονομική κρίση εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποτελεί τον εγγύτερο θεσμό διοίκησης για τους πολίτες και αποστολή της μεταξύ άλλων είναι να στηρίζει την κοινωνία και ιδιαίτερα τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Έτσι στο Δήμο Πηνειού, εξασφαλίσαμε την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και Κοινότητες, έργο λαμπρό με πολλαπλά οφέλη αφού μεταξύ άλλων θα υπάρχει εξοικονόμηση ενέργειας 70% και κατά συνέπεια οικονομικό όφελος που θα αποτυπώνεται από τον πρώτο λογαριασμό.

Ως Δημοτική Αρχή βρισκόμαστε πάντοτε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου και επιδιώκουμε την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών προς όφελος των συμπολιτών μας. Ως Δήμαρχος και ως Δημοτική Αρχή με ανθρώπινο πρόσωπο, διεκδικούμε στο βαθμό των δυνατοτήτων μας προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη αναγκών στο Δήμο Πηνειού οι οποίες συμβάλλουν παράλληλα στη μείωση της ανεργίας στην τοπική κοινωνία αλλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών μας.

Σε μία τόσο δύσκολη περίοδο, χρέος όλων μας αλλά πρωτίστως της κεντρικής εξουσίας και των εκφραστών της, είναι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να αμβλυνθούν και να εξαλειφθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται οι καταστροφικές συνέπειες της πολύπλευρης κρίσης.

Καλή Πρωτομαγιά!»