Ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού του Δήμου Πηνειού κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Με τη λήξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων Τραγανού και Βαρθολομιού που διοργάνωσε το Ν.Π. Πολιτισμού του Δήμου Πηνειού, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους προσέφεραν είτε με την εργασία τους είτε με τη συμμετοχή τους στην επιτυχία τους.

Μια επιτυχία που προήλθε από τη διάθεση για συμμετοχή και ξεφάντωμα- ύστερα από τρία χρόνια απουσίας λόγω κορωνοιού- από το αστείρευτο κέφι, από την προσφορά κάποιων ανθρώπων και από τη σωστή επιλογή των θεμάτων. Οι ετοιμασίες έγιναν σε χρόνο ρεκόρ, αλλά το αποτέλεσμα εξαιρετικό. Δόθηκε βαρύτητα στη θεματολογία και στην ποιότητα, χωρίς να «θιχτεί» ο καρναβαλικός αυθορμητισμός και η σάτιρα.

Για το καρναβάλι του Τραγανού: Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον φίλο Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Γεωργόπουλο που συντόνισε, έτρεξε, προσέφερε  και αποτέλεσε την «ψυχή» του καρναβαλιού. Σημαντικότατη και η βοήθεια του φίλου κ. Σάκη Βουρτσάνη που παραχώρησε χώρο, εργαλεία και προσωπικές ώρες στην κατασκευή αρμάτων. Την κοινοτική σύμβουλο κ. Τασία Κυπριώτη για την καθαριότητα του Τραγανού κι όχι μόνο. Τους κ. Άγγελο Σολωμό, Χρήστο Τσάμη, Κώστα Τσάκο, Παναγιώτη Αλεξόπουλο Διονύση Τσουκαλά και τον ξυλουργό κ. Νίκο Ιωαννίδη. Το χορευτικό του συλλόγου γυναικών Τραγανού με τον υπεύθυνο χοροδιδάσκαλο κ. Γιώργο Ανδρικόπουλο που πάντα μεταδίδει το κέφι του στους μαθητές του. Τα μέλη της Φιλαρμονικής Γαστούνης που έδωσε το δικό της «χρώμα» και στα δύο καρναβάλια και τον μαέστρο κ. Γιάννη Γαριό. Την πρόεδρο του συλλόγου γονέων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Τραγανού κ. Νικολέττα  Παρασκευοπούλου και τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων των μαθητών του Γυμνασίου κ. Αρίστο Γεωργόπουλο.

Για το καρναβάλι του Βαρθολομιού: Να ευχαριστήσω τον φίλο εργολάβο κ. Ανδρέα Αλεξόπουλο που παραχώρησε το εργοτάξιό του και τα εργαλεία του , που μετέφερε άρματα κι έτρεξε πολύ για να πετύχει η γιορτή. Τους  έμπειρους επιχειρηματίες κ. Χρήστο Ντόλα και κ. Μίλτο Δελή που σε χρόνο ρεκόρ επιμελήθηκαν με επιτυχία τα άρματα και τον στολισμό. Σημαντική και πολύπλευρη η βοήθεια των κ. Κώστα Καλαμαρά, κ. Φώτη Γαργαλιάνου, κ. Κατερίνας Γαργαλιάνου, κ.Κατερίνας Λυκογιάννη και κ. Γιώργου Παναγιωτόπουλου. Τους προέδρους των συλλόγων γονέων: 1) Του 1ου Δημ. Σχολείου κ. Ζωή Τούμπου, 2)2ου Δημ. Σχολείου κ. Σπυριδούλα Κουρή, 3)Γυμνασίου  κ. Δημήτρη Αργυρόπουλο 4) Λυκείου κ. Μαίρη Θανοπούλου. Για τη συμμετοχή τους την προισταμένη του 3ου Νηπιαγωγείου Γαστούνης κ. Τζένη Αβραμίδη, τον ιδιοκτήτη του CUP καφέ κ. Δημήτρη Ασβεστά και τη θεατρική ομάδα Βαρθολομιού με τον ευρηματικό στη θεματολογία του κ. Λάζαρο Κυπριώτη! Όλους τους χορηγούς.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τα τέλη Μαίου στα Ανθεστήρια του Δήμου Πηνειού, τη γιορτή των λουλουδιών όλης της Ηλείας.

Ο Πρόεδρος Πολιτισμού του Δήμου Πηνειού

Δημήτρης Ηρ. Βασιλόπουλος»