Το μήνυμα του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου για τη μεγάλη χριστιανική γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, έχει ως ακολούθως:
«Η Ορθοδοξία και η Ελλάδα γιορτάζει τη μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ενώπιον της ιεράς εικόνος της Παναγίας μας, κλίνουμε το γόνυ της ψυχής και του σώματος και ικετεύουμε την πρέσβειρα και μεσίτρια προς τον φιλάνθρωπο Θεό, την αειπάρθενο Μητέρα Του: “Διάσωσον ἀπό κινδύνων, τούς δούλους σου, Θεοτόκε ὅτι πάντες μετά Θεόν, εἰς σέ καταφεύγομεν ὡς ἄρρηκτον τεῖχος καί προστασίαν”.
Εγκλωβισμένοι στα πολλαπλά προσωπικά και συλλογικά μας αδιέξοδα, εναποθέτουμε τους φόβους και τις ανησυχίες μας, τις θλίψεις και τις δυσκολίες μας και ιδιαίτερα όλα εκείνα που αυτή την περίοδο μας δοκιμάζουν όπως η πανδημία του κορωνοϊού και η πύρινη λαίλαπα που έπληξε την Ελλάδα μας. Με τη βεβαιότητα ότι Εκείνη θα απαντήσει ας προστρέξουμε με ταπείνωση στην Θεομητορική ασφαλή αγκαλιά της με τα λόγια της ψυχής μας: «Τήν πάσαν ἐλπίδα μου εἰς σέ ἀνατίθημι, Μῆτερ τοῦ Θεοῦ, φύλαξον μέ ὑπό τήν σκέπην σου”».