Η αντικατάσταση της πεπαλαιωμένης μεταλλικής στρατιωτικής γέφυρας τύπου Bailey που συνδέει το Τραγανό με την Αγ. Μαύρα, βρέθηκε αρκετές φορές στην ατζέντα των επαφών του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας.

Ο Δήμαρχος επενδύει στο γνήσιο ενδιαφέρον και τη δεδομένη βούληση του Περιφερειάρχη για την οριστική θεραπεία ενός θέματος που άπτεται της ασφάλειας των διερχόμενων οδηγών και ειδικά εκείνων των βαρέων οχημάτων.

Το αίτημα του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου προς τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τους συνεργάτες του στην Τεχνική Υπηρεσία, αφορά αρχικά πρόχειρη αποκατάσταση, ταχύτατη εκπόνηση μελέτης και τέλος κατασκευή νέας γέφυρας με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια .

Για το θέμα της μεταλλικής και υπερφορτωμένης με ασφαλτοτάπητα γέφυρας η οποία κατασκευάστηκε το 1975 από τις ΜΟΜΑ (Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως), έχει επιδείξει έντονο ενδιαφέρον και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Μαύρας κ. Γιώργος Σταθόπουλος.