Το έργο της επισκευής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης προχωρά με γοργούς ρυθμούς όπως διαπίστωσε και ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκος Κλάδης που επισκέφθηκε το χώρο των εργασιών συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο, αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού συμβουλίου.
Οι εκπρόσωποι της κατασκευαστικής εταιρείας κκ. Κώστας Νικολούτσος και Σάκης Σταυρόπουλος και η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου, τους ενημέρωσαν για την πορεία του έργου.
Ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε με τον κ. Νίκο Κλάδη, δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Ευχαριστώ θερμά τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον φίλτατο Νίκο Κλάδη, γέννημα και ανάστημα του δήμου μας που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του 2ου δημοτικού σχολείου Γαστούνης, ένα σχολείο με το οποίο έχει συνδεθεί ο ίδιος, αφού διετέλεσε διευθυντής του σχολείου αυτού.
Τον κάλεσα για να δει ιδίοις όμμασι την πρόοδο που υπάρχει στις εργασίες με μια εταιρεία όπως η «Εργογένεσις ΑΤΕ», η οποία ξεπερνά κάθε προσδοκία με αλματώδη πρόοδο των εργασιών.
Είμαστε εδώ με τον αναπληρωτή δήμαρχο Γιώργο Παναγούλια, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Σπύρο Βασιλείου, την Σοφία Μαρινοπούλου, αρμόδια αντιδήμαρχο Παιδείας, τους δύο προέδρους των Σχολικών Επιτροπών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σίμωνα Μάλλιαρη και της Δευτεροβάθμιας, Δημήτρη Βασιλόπουλο και βέβαια με τους εκπροσώπους της εταιρείας τον κ. Κώστα Νικολούτσο και τον κ Σάκη Σταυρόπουλο.
Συζητήσαμε και εξετάζουμε και με την τεχνική υπηρεσία, την οποία ευχαριστώ για την συμβολή της στην πρόοδο των εργασιών και τη συγχαίρω, να δούμε και το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης αυτού του κτιρίου. Θα γίνει προσπάθεια να το καταφέρουμε μέσα στις εργασίες αυτές. Θα το επιδιώξω με συναντήσεις μου στην Αθήνα.
Από άλλη πλευρά τώρα είμαι περισσότερο από ποτέ πεπεισμένος ότι το κουδούνι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης με την έναρξη των εργασιών θα χτυπήσει σε αυτόν εδώ τον τόπο.
Ευχαριστώ και τους συνεργάτες μου γι΄ αυτή την υπερπροσπάθεια που κάναμε και η οποία βρήκε πολλά εμπόδια, απειλές στους υπαλλήλους, να μην πληρωθούν οι υποχρεώσεις μας προς τους κατασκευαστές, όταν βεβαίως ζητούσανε υποκριτικά νωρίτερα κάποιοι την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να δείξουν πόσο ανίκανη είναι η δημοτική αρχή. Αλλά η δημοτική αρχή σε μία ημίωρη συνάντηση με τον τότε υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβάνιο έλυσε το θέμα και βλέπετε ότι η πρόοδος των εργασιών είναι πασίδηλος».
Ν. Κλάδης: «Συγχαίρω τον δήμαρχο»
Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Κλάδης Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας δήλωσε:
«Ευχαριστώ θερμά τον δήμαρχο Πηνειού κ Ανδρέα Μαρίνο, για τα καλά του λόγια. Περίσσεψαν τα καλά του λόγια στο πρόσωπό μου και πραγματικά τον ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας. Η παρουσία μου σήμερα εδώ εντάσσεται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του εκάστοτε Διευθυντή Εκπαίδευσης για να παρακολουθεί και να ενδιαφέρεται για την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης ή επισκευής όλων των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς του. Πέρα λοιπόν από αυτό το θεσμικό ενδιαφέρον, υπάρχει και το προσωπικό ενδιαφέρον γιατί όπως πολύ σωστά ανέφερε ο δήμαρχος., είχα την τιμή να διατελέσω διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης για μία τριετία περίπου. Έτσι, λοιπόν είναι αυτονότητο ότι το ενδιαφέρον μου είναι αμείωτο για την πρόοδο των εργασιών. Είναι διακαής πόθος, όπως είπε και ο δήμαρχος, να επιστρέψει η σχολική κοινότητα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης στον φυσικό της χώρο, στο σπίτι της. Η εκπαίδευση που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στο δημοτικό σχολείο Καβάσιλα είναι μια λύση ανάγκης που δόθηκε μετά από συστηματική και εργώδη προσπάθεια εκείνης της περιόδου και φυσικά όλων ημών των εκπαιδευτικών τότε και της σχολικής κοινότητας.
Είμαι, λοιπόν, στην ευχάριστη θέση σήμερα να διαπιστώνω όχι μόνο το προσωπικό ενδιαφέρον όλης της δημοτικής αρχής προεξάρχοντος; του δημάρχου αλλά και την πρόοδο των εργασιών. Θέλω να συγχαρώ τη δημοτική αρχή τον δήμαρχο προσωπικά για την υπέρβαση των δυσκολιών που παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα στην ροή της χρηματοδότησης, που είναι, άλλωστε, η κινητήριος δύναμη της εξέλιξης της επισκευής των πραγμάτων, δεδομένου ότι η εταιρεία που έχει αναλάβει την αποκατάσταση του σχολείου είναι μία εταιρεία που διακρίνεται για την ποιότητα των εργασιών της αλλά και για την συνέπεια των χρονικών της δεσμεύσεων.
Υπ’ αυτή την έννοια λοιπόν θέλω να πιστεύω και να ελπίζω και με όλα όσα προανέφερε ο δήμαρχος, ότι την νέα σχολική χρονιά, η σχολική κοινότητα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης θα επιστρέψει στον φυσικό της χώρο»