Τώρα που υποχώρησε η κακοκαιρία «Μπάλλος»: Στον Δήμο Πηνειού από τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν ανέλαβε η Δημοτική Αρχή του Ανδρέα Μαρίνου, ξεκίνησε ο καθαρισμός των καναλιών την ύπαρξη των οποίων αγνοούσε η προηγούμενη Δημοτική αρχή.
Σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους ΤΟΕΒ Γαστούνης, Μυρτουντίων και Σαβαλίων καθαρίστηκαν κανάλια που θύμιζαν ζούγκλα, γιατί η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου αποτελούσε και αποτελεί προτεραιότητα για την Δημοτική αρχή.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής ο Ηλειακός Κάμπος δέχθηκε επίθεση από την πρωτοφανή κακοκαιρία με την ονομασία «Μπάλλος». Ισχυρές καταιγίδες , με βροχόπτωση που ήταν πανελλαδικό ρεκόρ, έπληξαν και τον Δήμο Πηνειού ο οποίος όμως αντιστάθηκε σθεναρά.

Σχέδιο δράσης
Η Δημοτική Αρχή του Ανδρέα Μαρίνου με την αρμόδια αντιδημαρχία, είχε σχέδιο δράσης από το καλοκαίρι το οποίο αποδείχθηκε αποτελεσματικό. Τα φρεάτια σε Γαστούνη Βαρθολομιό και Τραγανό, είχαν καθαριστεί και η απορροή κατά τη διάρκεια της ισχυρής καταιγίδας έγινε σε μεγάλο βαθμό ομαλά. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν πλημμύρισε ο πεζόδρομος του Βαρθολομιού, ενώ ήταν ελάχιστα τα τμήματα δρόμων που πλημμύρισαν εντός των πόλεων της Γαστούνης του Βαρθολομιού και του Τραγανού. Επιπλέον τα κανάλια σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους ΤΟΕΒ είχαν σε μεγάλο βαθμό καθαριστεί γεγονός που αποδεικνύεται από την απορροή που έγινε άμεσα μετά την αποχώρηση του «Μπάλλου».
Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι και οι εργαζόμενοι στο Δήμο , ταγμένοι στην υπηρεσία των δημοτών, τα δύο τελευταία χρόνια δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους προς όφελος των κατοίκων του Δήμου. Στην επέλαση του «Μπάλλου» ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καραμπίνης και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Γιώργος Κολοκατίνης και Νίκος Μαφρέδας από την πρώτη στιγμή, όρθωσαν μαζί με εργαζόμενους του Δήμου και του ΤΟΕΒ Γαστούνης με αποτελεσματικότητα γραμμή άμυνας.
Παρών ο Δήμαρχος

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου βρέθηκε στην πρώτη γραμμή από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 15/10/21 με όλο το έμψυχο και άψυχο δυναμικό της. Υπήρξε άριστος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων με τον δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο να βρίσκεται στις επάλξεις και όχι στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ που διεξαγόταν στην Θεσσαλονίκη. Ήταν επιλογή του να βρίσκεται στο Δήμο του εκείνες τις δύσκολες ώρες.
Με απόφασή του συστάθηκε τριμελής Επιτροπή για την καταγραφή ζημιών και αποζημιώσεις στους πληγέντες οι κύριες κατοικίες των οποίων πλημμύρισαν ενώ κατατέθηκε αίτημα προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ώστε ο Δήμος Πηνειού να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Θλιβερή αντιπολίτευση

Και ενώ η Δημοτική αρχή έδινε τον αγώνα της κατά της κακοκαιρίας, η θλιβερή αντιπολίτευση αβρόχοις ποσί, επιδιδόταν σε αγώνα κριτικής και εν πολλοίς ευχόταν να ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα για να αποδειχθεί η…αδυναμία της Δημοτικής αρχής!
Φερέφωνα της ελάχιστης αντιπολίτευσης, ευτυχώς μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού, λασπολογούν και αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίες από το ίδιο σημείο αλλά από διαφορετική γωνία λήψης, για να καταδείξουν το «μέγεθος της καταστροφής»! Εκείνο που καταφέρνουν είναι να δείξουν το μέγεθος της μικρότητάς τους! Τους αφήνουμε στα απόνερα της μιζέριας τους…
Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών της, στηρίζει τους πληγέντες και με πρόταση του δημάρχου ο Δήμος θα εκπονήσει σε συνεργασία με την Περιφέρεια μελέτη για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, δεδομένου ότι η μορφολογία του εδάφους σε περιοχές του Δήμου Πηνειού παρουσιάζει ιδιαιτερότητες.