Με αφορμή την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος τονίζει τα εξής:
«Σήμερα ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Προσωπικά, αλλά και ως Δημοτική Αρχή και τοπική κοινωνία, νιώθουμε ικανοποίηση για τις επιδόσεις και επιτυχίες που κατέγραψαν τα παιδιά μας, μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω κορονοϊού, περιβάλλον.
Συγχαίρω όλα τα παιδιά μας ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Τόσο οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δήμου Πηνειού που πέτυχαν τον στόχο τους όσο και αυτοί που δεν κατόρθωσαν να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, αξίζουν τα συγχαρητήριά μας και την στήριξή μας.
Στα παιδιά που πέτυχαν τον στόχο τους εύχομαι πάντα επιτυχίες και να δικαιώνονται πάντα από τις επιλογές τους.
Στους αποφοίτους που δεν είχαν το ποθητό αποτέλεσμα, θέλω να τους πω ότι οι ευκαιρίες δεν τελειώνουν εδώ, πάντα υπάρχει η δεύτερη ευκαιρία αλλά και η εναλλακτική επιλογή.
Με την ευκαιρία αυτή λοιπόν τονίζω ότι η πολιτεία έχει την υποχρέωση να παρέχει στη νεολαία τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την συμβουλευτική εκείνη που θα τους ενημερώνει για τις δυνατότητες που έχουν και θα τους οδηγεί στις σωστές επιλογές με άρτια επαγγελματική κατάρτιση για μια αξιοπρεπή σταδιοδρομία.
Συγχαίρω τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τα παιδιά και τους δίνουν κουράγιο για να πιστέψουν στις αστείρευτες δυνάμεις τους και τις δημιουργικές τους δυνατότητες».