Συνδημότες, Συνδημότισσες,
Η 82η επέτειος του «ΟΧΙ» βρίσκει την Ελλάδα στη δίνη του ενεργειακού πολέμου και στο επίκεντρο του τουρκικού παραληρήματος.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση βιώνει την ισχυρότερη και βαθύτερη υπαρξιακή κρίση, από συστάσεώς της. Αντιμέτωπη με πολυεπίπεδες και αλληλένδετες κρίσεις σε στρατιωτικό, ενεργειακό, διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο, αναζητά πρόσκαιρες λύσεις και διεξόδους καθιστώντας έτσι εμφανές το έλλειμμα ηγεσίας. Ο Ευρωπαϊκός θεσμός αποδεικνύεται ανίσχυρος να ανταποκριθεί στην κρίσιμη συγκυρία εξαιτίας της απουσίας ικανών και ευρηματικών πολιτικών ταγών.
Ο φετινός εορτασμός του Έπους του ’40 συμπίπτει με την τερατογένεση του νέο-Οθωμανικού αναθεωρητισμού που συνοδεύεται από αβάσιμους και ανυπόστατους ισχυρισμούς των εξ’ Ανατολών γειτόνων μας.
Την ίδια στιγμή οι ισχυροί σύμμαχοι της Ελλάδας αρνούνται πεισματικά να λάβουν σαφή θέση κατά του τουρκικού επεκτατισμού που καθημερινώς αποτυπώνεται με παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου στο Αιγαίο και απειλές για εισβολή στα Ελληνικά νησιά. Ας μην ξεχνάμε ότι η σύγχρονη Ιστορία μας έχει διδάξει ότι οι κατ’ ευφημισμό σύμμαχοι μας που ταυτόχρονα είναι και σύμμαχοι της Τουρκίας , πρόδωσαν την Πατρίδα μας.
Συνδημότες, Συνδημότισσες,
Σήμερα εν μέσω του ενεργειακού πολέμου και της κλιμακούμενης τουρκικής απειλής ας ακούσουμε την φωνή της ένδοξης ιστορίας μας και των Ηρώων της που πολέμησαν με σθένος και αυταπάρνηση.
Με Εθνική ενότητα και ομοψυχία, κανένα εμπόδιο δεν είναι ανυπέρβλητο για τον Ελληνικό Λαό.
Ο πόλεμος του 1940 είναι υπενθύμιση όλων των Αξιών και πανανθρώπινων Ιδανικών που κράτησαν όρθιο τον Ελληνισμό.
Ας εμπνευστούμε από τη γενιά των Ηρώων, των απελευθερωτών του Έθνους μας!
Ας υψώσουμε με Εθνική περηφάνια και σεβασμό την Γαλανόλευκη.
Χρόνια Πολλά σε όλους, Χρόνια Πολλά Ελλάδα!