Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  , ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος τονίζει τα εξής:

«Απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στις επιτυχούσες και τους επιτυχόντες του Δήμου Πηνειού και σε όλα τα παιδιά που κατάφεραν  μέσω της διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, την είσοδό τους σε σχολές της επιλογής τους.

Εύχομαι ολόψυχα  στη  φοιτητιώσα νεολαία μέσα από το νέο κύκλο σπουδών της, να ζήσει το όνειρό της, που είναι και όραμα της κοινωνίας μας για ανάπτυξη και πρόοδο. Οι νέοι άνθρωποι,  αποτελούν  το μέλλον αυτού του τόπου.

Συγχαρητήρια  στις  οικογένειες  και τους εκπαιδευτικούς όλων των παιδιών που έδωσαν ένα δύσκολο  και πολλές φορές άνισο αγώνα με το χρόνο αλλά και τις ραγδαίες αλλαγές στην καθημερινότητά τους.

Στα παιδιά που δεν πέρασαν το κατώφλι των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων  θέλω να πω ότι το δικαίωμα στην επιτυχία παίρνει το σχήμα και την μορφή που κάθε παιδί θέλει να δώσει μέσα από την προσωπικότητα, το ταλέντο και  την επιθυμία του για δημιουργία. Υπάρχουν πολλές διέξοδοι επαγγελματικής σταδιοδρομίας, που θα τους δώσουν ευκαιρίες για το μέλλον τους.

Με το  βλέμμα μας στραμμένο στους διεκδικητές της γνώσης, στη νέα γενιά των αυριανών επιστημόνων, την  ελπιδοφόρα γενιά που γνωρίζει ότι η επιστήμη δεν είναι απλώς μία επιλογή, αλλά αναπόσπαστο μέρος της λύσης,  εύχομαι  καλή σταδιοδρομία!»