Μήνυμα του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου, προς τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων.

 

«Αγαπητά μου παιδιά,

 

η έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων σηματοδοτεί το τέλος μιας πολυετούς πορείας με φωτοδείκτες τους εκπαιδευτικούς σας, κατά την οποία αποκτήσατε γνώσεις και κοινωνικές δεξιότητες, διαμορφώσατε στάσεις και αξίες, καλλιεργήσατε όνειρα και φιλοδοξίες.

 

Σήμερα βρίσκεστε στην αφετηρία μίας διαδρομής για την εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι η πρώτη σας, αλλά όχι η μοναδική μάχη της ζωής σας. Συμμερίζομαι την αγωνία σας και αφουγκράζομαι τα καρδιοχτύπια σας. Μετατρέψτε το άγχος που σας πολιορκεί σε δημιουργία. Να θυμάστε ότι καμία μάχη κερδισμένη ή χαμένη δεν ορίζει από μόνη της την πορεία της ζωής.

Η συμμετοχή σας στις εξετάσεις είναι η κορύφωση των προσπαθειών σας αλλά όχι η απόλυτη κρίση των δυνατοτήτων σας. Είναι πρόκληση για να αρχίσετε να χτίζετε τα θεμέλια της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας, αλλά να θυμάστε ότι  ο αγώνας σας για την εκπλήρωση των ονείρων μας, είναι αέναος.

Με εφόδια τη νηφάλια σκέψη, την νεανική σας διάθεση και την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας κατεβείτε στον στίβο και αγωνιστείτε.  Να ξέρετε ότι είστε ήδη νικητές, καθώς το αποφασίσατε και το παλεύετε.

Εύχομαι το αποτέλεσμα να ανταμείψει τους κόπους σας, καθώς και των γονέων σας και των εκπαιδευτικών σας και να αποτελέσει την απαρχή πορείας υψηλότερων στόχων στον συναρπαστικό κόσμο της γνώσης, της δημιουργίας και της προόδου. Είμαι δίπλα σας! ».