Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Στη σκιά της εθνικής τραγωδίας με τους 57 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και πολλές γυναίκες, που έμελλε να μη φτάσουν ποτέ στον προορισμό τους,  τιμάται και φέτος η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η 8η Μαρτίου είναι ημέρα δράσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης αφιερωμένη στον αγώνα για τα δικαιώματα της διαχρονικής παρουσίας ενός ανθρώπου με πολλαπλούς ρόλους.

Η σημερινή μέρα είναι μια ευκαιρία να αναλογισθούμε αν τα μέχρι σήμερα  επιτεύγματα και οι προκλήσεις των καιρών, εξασφάλισαν την ισότητα και την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία.

Στον Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ αναφέρεται ότι «Η ισότητα γυναικών και ανδρών πρέπει να εξασφαλίζεται σε όλους τους τομείς, μεταξύ άλλων στην απασχόληση, την εργασία και τις αποδοχές». Η πραγματικότητα  όμως είναι  αποκαρδιωτική.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της  Eurostat για την Ε.Ε. , το 2022 στην Ελλάδα καταγράφηκαν  τα χαμηλότερα ποσοστά συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας.

Ο Δήμος Πηνειού, σεβόμενος και τιμώντας το ρόλο, τη δράση και τον καθημερινό αγώνα των γυναικών,  με τις υποστηρικτικές δομές του και τις κοινωνικές δράσεις του, στέκεται στο πλευρό κάθε γυναίκας η οποία μπορεί να βρεθεί σε ευάλωτη θέση οικονομικά, ψυχολογικά και κοινωνικά.

Εμπιστευόμαστε και δίνουμε στις γυναίκες τις ευκαιρίες που τους αξίζουν ! Αυτή τη φορά μαζί με τις  ανθοδέσμες, ας προσφέρουμε στις γυναίκες περισσότερα  δικαιώματα!»