Με αφορμή τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αιρετών Ηλείας με θέμα τον δρόμο Πατρών-Πύργου, ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:

«Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι ο δρόμος Πατρών-Πύργου δολοφονεί σχεδόν καθημερινά συμπολίτες μας. Οι λευκές διαχωριστικές γραμμές έχουν βαφτεί κόκκινες και τα όρια ζωής- θανάτου δεν είναι πλέον διακριτά.

Επιτρέψτε μου να καταθέσω την άποψή μου επί του μείζονος σημασίας θέματος: το Συμβούλιο Αιρετών που ορθώς συνεχίζει να κινείται σε διεκδικητικά πλαίσια, θα πρέπει πρωτίστως να συζητήσει το θέμα με τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης ο οποίος ασκεί εκτελεστική εξουσία.

Ο Πρωθυπουργός είναι εκείνος που εκ των αρμοδιοτήτων του έχει τη δυνατότητα να δρομολογήσει λύσεις στο μείζον ζήτημα που επί σειρά ετών στοιχειώνει το σήμερα και το αύριο του τόπου μας αφαιρώντας ζωές συνανθρώπων μας.

Βεβαίως μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έπεται η ενημέρωση των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Τέλος προτείνω, στη συνάντηση που θα αιτηθούμε ως Συμβούλιο Αιρετών Ηλείας από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, να συμμετέχει ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου διεκδίκησης για την κατασκευή του δρόμου Πατρών – Πύργου».