Μεγάλη μέρα για τον Δήμο Πηνειού και ιδιαίτερα το Βαρθολομιό αφού υπεγράφη η σύμβαση για την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου Ηλείας  και ένα όραμα ετών γίνεται πραγματικότητα!

Η σύμβαση υπεγράφη στα γραφεία της ΚτΥπ ΑΕ, στην Αθήνα, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥπ ΑΕ, Θανάση Γιάνναρη, τον ανάδοχο του έργου, παρουσία του προέδρου της ΚτΥπΑΕ  Τίμου Κατσίπου, του  Περιφερειάρχη Δυτ.Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη και του Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: «Διακαής πόθος ετών της κοινωνίας του Δήμου Πηνειού και ιδιαίτερα του Βαρθολομιού, τώρα εκπληρώνεται. Σήμερα υπογράψαμε τη σύμβαση για την ανέγερση  ενός υπερσύγχρονου κτιρίου για την στέγαση του Μουσικού Σχολείου Ηλείας, έργο που ξεκινά τις επόμενες μέρες. Το όραμα της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας γίνεται πραγματικότητα. Για το Μουσικό υπήρχαν φιλότιμες προσπάθειες από τις Δημοτικές Αρχές του Καποδιστριακού Δήμου Βαρθολομιού αλλά και εγκληματική αδιαφορία του Καλλικρατικού Δήμου Πηνειού μέχρι το 2019 που πήραμε την μελέτη και την επικαιροποιήσαμε για να φθάσουμε σήμερα σε αυτή την ευχάριστη θέση.

Η εγνωσμένου κύρους ανάδοχος κατασκευαστική εταιρεία “Ιλισσός ΑΤΕ”  δια του εκπροσώπου της κ. Λουκά Σταματίου, εγγυάται για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος κατασκευής του έργου. Ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία τον Πρόεδρο ΔΣ της ΚτΥΠ ΑΕ Τίμο Κατσίπο, τον Θανάση Γιάνναρη Διευθύνοντα Σύμβουλο  και τον Θεόδωρο Κυριαζόπουλο Γενικό Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έργων ΣΔΙΤ και φυσικά τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος  Νεκτάριο Φαρμάκη οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν το έργο! Συνεχίζουμε μαζί με την κοινωνία του Δήμου Πηνειού, με μικρά και μεγάλα έργα!»

Η ταυτότητα του έργου

Το έργο που ανατέθηκε στην ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με συνολική δημόσια δαπάνη πράξης 7.990.000,00 €.

Το οικόπεδο στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί το Μουσικό Σχολείο οριοθετείται σε γεωτεμάχιο έκτασης 6 στρμ. εκτός οικισμού, δυτικά της Δ.Κ. Βαρθολομιού, στη θέση Αγά Λιβάδι και αποτελεί χώρο κατάλληλο για τις ανάγκες του. Το σχολείο αποτελείται από Ισόγειο, Α’ όροφο και Δώμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο τμήμα του δώματος του υπόστεγου διαμορφώνεται κατάλληλα με κατασκευή φυτεμένου δώματος για βιοκλιματικούς και αισθητικούς λόγους.

Τα φυτεμένα δώματα συνεισφέρουν λειτουργικά στην ενισχυμένη θερμομόνωση του κτιρίου και αισθητικά γιατί είναι θεατά από αίθουσες διδασκαλίας του Α΄ ορόφου. Στο δώμα του τμήματος 1 προβλέπεται η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ επί μεταλλικής στέγης στα πλαίσια της Βιοκλιματικής – ενεργειακής αντιμετώπισης.