Με πρωτοβουλία και ενέργειες του δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου συστάθηκε και λειτουργεί στο Δήμο Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με σκοπό την οικονομική στήριξη πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Το Ταμείο , το πρώτο που συστήνεται στο νομό Ηλείας, ξεκινά με αρχική κατάθεση 30.000 ευρώ στην Εθνική τράπεζα, ενώ ο δήμαρχος αναλαμβάνει δράση αξιοποιώντας προσωπικές του γνωριμίες ανά την Επικράτεια με σκοπό τη συνεχή ενίσχυση του Ταμείου.
Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Ο αγώνας της δημοτικής μας αρχής καθώς και του δημάρχου είναι διαρκής ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση στήριξης των ευπαθών ομάδων, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Ανέλαβα την πρωτοβουλία σύστασης και λειτουργίας Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενός σημαντικού προνοιακού εργαλείου για την ανακούφιση συνανθρώπων μας που στερούνται ακόμα και τα βασικά ή δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν και να ανταποκριθούν στις πιο στοιχειώδεις ανάγκες τους, με αποτέλεσμα η διαβίωσή τους να αγγίζει τα όρια της αθλιότητας.
Με το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και με αρχική κατάθεση 30.000 ευρώ, ξεκινάμε από σήμερα πολυμέτωπο αγώνα κατά της φτώχειας και της επιστροφής στην αξιοπρεπή κατάσταση διαβίωσης δεκάδων συνανθρώπων μας στο Δήμο Πηνειού. Είναι το μεγάλο προσωπικό μου στοίχημα και οφείλω να το κερδίσω! Είναι δέσμευσή μου, είναι υποχρέωσή μας!»

Το Ταμείο διοικείται από τριμελή Διοικούσα Επιτροπή, η οποία αποτελείται από το Δήμαρχο Πηνειού με αναπληρωτή του τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Πηνειού, τη Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών την οποία αναπληρώνει ο Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών και ένα μέλος που προέρχεται από την Εκκλησία και συγκεκριμένα ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Γαστούνης καθηγητής Θεολογίας π. Γεώργιος Χαρδαβέλας.