Ευνοϊκές οικονομικές ρυθμίσεις που ανακουφίζουν αγρότες, εμπόρους αλλά και φυσικά πρόσωπα του Δήμου Πηνειού ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα από το Γραφείο του υφυπουργού κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πηνειού έχει κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ύστερα από αίτημα του δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου ο οποίος μάλιστα πριν από μια εβδομάδα επικοινώνησε με τον υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο με τον οποίο συνδέονται με μακρά φιλία και του ζήτησε να επισπευστεί η έκδοση σχετικής απόφασης.
Ο υφυπουργός ανταποκρίθηκε άμεσα και χθες εξεδόθη από το Υπουργείο Οικονομικών η σχετική απόφαση με θέμα:
«Παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στο Δήμο Πηνειού της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) στις 17-09-2020»

Σύμφωνα με αυτήν αποφασίστηκαν:
«1. Παρατείνονται μέχρι και την 17-03-2021 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων με κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στο Δήμο Πηνειού της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που λήγουν ή έληξαν από 17-09-2020 μέχρι και 17-03-2021. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

2. Αναστέλλεται μέχρι και την 17-03-2021 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων την 17-09-2020 οφειλών των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων».
Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος ευχαριστεί ολόθερμα τον υφυπουργό κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά του.