Στο μήνυμά του για την 202η Επέτειο  από την Εθνική Παλιγγενεσία, ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

η 25η Μαρτίου, είναι ημέρα αγαλλίασης και τιμής για τον Ελληνισμό και τη Χριστιανοσύνη, άρρηκτα συνδεδεμένη στη συνείδησή μας με την έναρξη της Επανάστασης του 1821 και πρωτεργάτη  τον οπλαρχηγό Γεώργιο Σισίνη, οραματιστή του  Αγώνα για την Ελευθερία, που από τη Γαστούνη  ύψωσε το λάβαρο της Επανάστασης, υπό τη σκέπη της Θεοτόκου ως Υπερμάχου Στρατηγού. Η έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας  ανήμερα της  Θεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ήταν ιερός επαναστατικός και πατριωτικός  αγώνας υπέρ βωμών και εστιών. Σταυρός και καριοφίλι,  ράσο και φουστανέλα,  λιβάνι και μπαρούτι, «για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδας την Ελευθερία»!

Η 202η Επέτειος, συνώνυμη του υπέρτατου αγαθού της Ελευθερίας, τιμάται στον απόηχο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας. Πρωτοφανές δυστύχημα, συλλογικό τραύμα για την κοινωνία μας, που ανέδειξε με οδυνηρό τρόπο τις αστοχίες, την  διαχρονική παθογένεια  του ελληνικού κράτους και την αδυναμία του να καλλιεργήσει στους πολίτες το αίσθημα ασφάλειας, έννοια συμπληρωματική και προϋπόθεση για την βίωση της Ελευθερίας.

Η  ασφάλεια καίριων  υποδομών και η προστασία των πολιτών από όλες τις κρίσεις, τις εξωτερικές απειλές και τους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των  ατυχημάτων, διασφαλίζουν την Ελευθερία και πρέπει να αποτελούν καθήκον και υποχρέωση της συντεταγμένης Πολιτείας.

Είναι καθολική απαίτηση τα κοινωνίας!  Ηθικό χρέος στη μνήμη των νεκρών!

Η σημερινή 202η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 ας γίνει αφετηρία συλλογικού αγώνα για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Χρόνια Πολλά! Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821 !».