Σε μήνυμά του ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Πηνειού Σίμος Μάλλιαρης τονίζει:
«Η έναρξη κάθε νέας σχολικής χρονιάς είναι πάντα μια ξεχωριστή και ιδιαίτερα σημαντική μέρα. Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά σε λίγες μέρες εν μέσω της συνεχιζόμενης επιδημικής κρίσης, γεγονός που πολλαπλασιάζει τις ευθύνες μας. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, που οι σχολικές μονάδες δεν λειτουργούσαν, έγιναν, τα απαραίτητα έργα συντήρησης.
Μέχρι την ημέρα έναρξης των σχολείων, υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου έχουν προγραμματιστεί και γίνονται σχολαστικοί καθαρισμοί, στους προαύλιους χώρους, κλαδέματα δένδρων και θάμνων, αποψιλώσεις, απολυμάνσεις όλων των χώρων των αιθουσών .
Με γνώμονα την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας αλλά και την προστασία της σχολικής κοινότητας, θα συνεχίσουμε να είμαστε καθημερινά παρόντες στα σχολεία μας, προκειμένου να επέμβουμε αμέσως, όποτε χρειαστεί.
Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο κ. Ανδρέα Μαρίνο, την Αντιδήμαρχο Παιδείας κα Μαρινοπούλου Σοφία, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Μαφρέδα Νικόλαο, τον Αντιδήμαρχο Ηλεκτροφωτισμού κ. Κολοκατίνη Γεώργιο, τους Δ/ντες των Σχολικών Μονάδων και Νηπιαγωγείων, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τις Σχολικές καθαρίστριες, το προσωπικό του Δήμου, το Δ.Σ της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και εύχομαι από καρδιάς σε όλους καλή και ασφαλή Σχολική Χρονιά με υγεία και φυσικά ΜΗΝ ξεχνάτε τη μάσκα σας!».