Με άμεσες και μεθοδευμένες ενέργειες ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος πέτυχε να εξασφαλίσει από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών το ποσόν των 200.000 ευρώ για να ξεκινήσει επιτέλους το έργο της τοποθέτησης φρεατίων σε όλο το Δήμο Πηνειού, έργο για το οποίο είχε αδιαφορήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή η οποία όμως είχε φροντίσει να προμηθευτεί υδρομετρητές.
Για το θέμα ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:
«Θέλω να επισημάνω τη μεγάλη φροντίδα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής όσον αφορά τους υδρομετρητές, εκείνης της δημοτικής αρχής που αποφάσισε υπέρογκες αυξήσεις στα τέλη των παγίων καταργώντας κάθε έννοια Δικαίου.
Ενώ λοιπόν προμηθεύτηκε τους υδρομετρητές αδιαφόρησε για τη σύνταξη μελέτης για την τοποθέτησή τους. Δηλαδή δεν υπάρχουν φρεάτια ! Απαιτούνται 935.000 ευρώ για να τοποθετηθούν τα φρεάτια και εκεί να εγκατασταθούν οι υδρομετρητές.
Με άμεσες και μεθοδευμένες ενέργειες πέτυχα να εξασφαλίσω από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών το ποσόν των 200.000 ευρώ για να ξεκινήσουμε το έργο της τοποθέτησης φρεατίων σε όλο το Δήμο Πηνειού. Πρόκειται για άλλη μια γενναία συνδρομή του Κεντρικού Κράτους προς τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Πηνειού έτσι ώστε να λύσουμε τα θέματα της λειψυδρίας. Τονίζω ότι ο δημότης πρέπει να πληρώνει ακριβώς τη ποσότητα νερού που καταναλώνει.
Εδώ δεν έχουμε καμία μέτρηση και αποτελεί όνειδος για την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ότι το ανείσπρακτο υπόλοιπο από τα τέλη ύδρευσης ανέρχεται περίπου στα 700-750.000 ευρώ! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν γιατί μπαίνουν τα χαράτσια! Γιατί υπήρχε ανικανότητα για την είσπραξη των τελών υδρεύσεως. Υπάρχουν πολλά κενά στο θέμα αυτό και να είστε σίγουροι ότι θα υπάρχει άκρως ενδιαφέρουσα συνέχεια.
Ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή έχει εγκληματίσει εναντίον του συμφέροντος των δημοτών μας».