Τα έργα συντήρησης των σχολικών μονάδων του Δήμου Πηνειού συμπληρώνονται με την αναβάθμιση και τη βελτίωση της αισθητικής τους εικόνας. Ένας εκπληκτικός ζωγράφος από την Γαστούνη, που ανακάλυψε ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος, έδωσε ζωντάνια στους τοίχους των εκπαιδευτικών μονάδων.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δηλώνει για τον Γαστουναίο ζωγράφο: «Ο Γιώργος Ζήρος ζωγράφος με ταλέντο, ικανότητα στον συνδυασμό χρωμάτων με λαμπρή καλλιτεχνική έκφραση και έντονη δημιουργικότητα. Διαθέτει φαντασία, ευρεία παιδεία και ευαισθησία που αποτυπώνεται στα έργα του. Τον συνάντησα τυχαία από ένα έργο του που είδα και θαύμασα. Έχει αφήσει ένα εκπληκτικό καλλιτεχνικό αποτύπωμα σε κτίρια του Δήμου μας, όπως σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις. Έργα του μεταξύ άλλων κοσμούν την Δημοτική Βιβλιοθήκη και την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου».

Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών  και πρόεδρος ΝΠΔΔ Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Σίμος Μάλλιαρης δήλωσε: «Όλα ξεκίνησαν όταν ο Δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος, είδε μια εκπληκτική ζωγραφιά σε κατάστημα της Γαστούνης. Με έκπληξη πληροφορήθηκε ότι δημιουργός της ήταν ένας Γαστουναίος, ο Γιώργος Ζήρος. Τον κάλεσε και του ανέθεσε καλλιτεχνικές εργασίες. Πράγματι στην πορεία αποδείχθηκε ότι πρόκειται για έναν εκπληκτικό ζωγράφο. Έντυσε με παραστάσεις τους εξωτερικούς  και εσωτερικούς χώρους των σχολείων της Πρωτοβάθμιας, για την Δευτεροβάθμια θα αναφερθεί ο κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος,  αλλά και γηπέδων του Δήμου.  Αναφέρομαι λοιπόν  στους Παιδικούς Σταθμούς, στα 9 Νηπιαγωγεία και τα 8 Δημοτικά,  όπου μετέτρεψε τους κενούς τοίχους χωρίς κανένα οπτικό ερέθισμα, σε τοίχους διακοσμημένους με εικόνες που αξίζουν χίλιες λέξεις. Με την τέχνη της εκπληκτικής ζωγραφικής του ο Γιώργος Ζήρος άφησε τα καλλιτεχνικά του αποτυπώματα πάνω στους τοίχους και έτσι τα παιδιά, αντικρίζουν ζωγραφιές βγαλμένες από παραμύθια και καλπάζει η δημιουργική φαντασία τους. Οφείλω να πω ότι η ανακάλυψη του Δημάρχου μας αποδείχθηκε θησαυρός τόσο για την μαθητική όσο και εκπαιδευτική μας κοινότητα».

Σημειώνεται ότι ο καλλιτέχνης Γιώργος Ζήρος  με ζωγραφιές του κόσμησε τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου και ειδική αναφορά θα κάνει ο αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής  κ. Δημ. Βασιλόπουλος.