Οι προβολείς στρέφονται σε Τραγανό και Βαρθολομιό

 

Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Πηνειού.

 

Κορυφώνονται οι αποκριάτικοι εορτασμοί του Δήμου Πηνειού με τις εντυπωσιακές καρναβαλικές παρελάσεις σε Τραγανό και Βαρθολομιό στις 17 και 18 Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στα εορταστικά δρώμενα του νομού και να αποτελέσουν πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους.

 

Ειδικότερα το μεσημέρι της Κυριακής της Αποκριάς οι προβολείς αναμένεται να στραφούν στο Τραγανό και το 28ο Τραγανέικο Καρναβάλι. Λίγο μετά τις 3 μ.μ. οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης πρόκειται να πλημμυρίσουν με εκατοντάδες καρναβαλιστές ενώ  τα βλέμματα θα μαγνητίσουν οι ξυλοπόδαροι και οι ζογκλέρ που θα πλαισιώσουν την εκδήλωση. Παρουσιαστής της φαντασμαγορικής παρέλασης θα είναι ο Παναγιώτης Πέττας, στιχουργός και συνθέτης του επίσημου τραγουδιού του Τραγανέικου Καρναβαλιού· σημειώνεται ότι το τραγούδι ήδη παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης και έτυχε ιδιαίτερα θερμής ανταπόκρισης από το κοινό.

Παρουσιαστής της φαντασμαγορικής παρέλασης του 28ου Τραγανέικου Καρναβαλιού θα είναι ο κ. Παναγιώτης Πέττας.

 

Το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας τα βλέμματα στρέφονται στο Βαρθολομιό για το 5ο Καρναβάλι της πόλης. Η παρέλαση πρόκειται να ξεκινήσει λίγο μετά τις 4 μ.μ. με τη συμμετοχή να αναμένεται ότι θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Άρματα, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι και εκατοντάδες καρναβαλιστές πρόκειται να διασχίσουν το κέντρο της πόλης σκορπίζοντας απλόχερα χαμόγελα στους θεατές. Παρουσιαστές της εκδήλωσης θα είναι η Κατερίνα Στικούδη και ο Αλέξης Λιβανάς που θα «ντύσουν» μοναδικά με το ταπεραμέντο τους  την εντυπωσιακή παρέλαση.

 

Άρματα και εκατοντάδες καρναβαλιστές πρόκειται να διασχίσουν το κέντρο του Βαρθολομιού σκορπίζοντας απλόχερα χαμόγελα στους θεατές.

 

Κάλεσμα στους δημότες καθώς και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να βρεθούν το διήμερο της αποκριάς σε Τραγανό και Βαρθολομιό και να παρακολουθήσουν από κοντά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, απηύθυνε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός. «Ας αποτινάξουμε για λίγο από επάνω μας τη ρουτίνα της καθημερινότητας και ας πλημμυρίσουμε δρόμους και πλατείες με χαμόγελα, μουσική και χρώματα. Το έχουμε όλοι ανάγκη» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

 

«Ας πλημμυρίσουμε δρόμους και πλατείες με χαμόγελα, μουσική και χρώματα. Το έχουμε όλοι ανάγκη» επεσήμανε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.