Πρόσκληση για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής απευθύνει ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, καλώντας δημότες της Γαστούνης να υποβάλλουν τώρα αίτηση για σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο.
Η λύση του μείζονος προβλήματος σχετικά με την η έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου βιολογικού καθαρισμού Γαστούνης βρίσκεται στην κορωνίδα των προτεραιοτήτων του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου.
Συγκεκριμένα ο κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:
«Χρέος μας είναι να λύσουμε το πρόβλημα του βιολογικού καθαρισμού. Αποτελεί δέσμευσή μας η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας.
Το πρόβλημα το κληρονομήσαμε από την προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία ειδικά στο θέμα του Βιολογικού, επέδειξε εγκληματική αδιαφορία, με το εργοστάσιο τα τελευταία χρόνια να είχε βανδαλισθεί. Ευτυχώς που το ΣτΕ, αποφάσισε ευνοϊκά και έδωσε τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί με 2 εκατ. ευρώ, αντί του καταλογισμού που θα έπρεπε να έχει επιβληθεί στο Δήμο Πηνειού και στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας».
Ο Βιολογικός θα λειτουργήσει
Και ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος συνέχισε:
«Η προστασία του Περιβάλλοντος αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής που χαράσσουμε ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Πηνειού αλλά και καθολική υποχρέωση των δημοτών.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής για υποχρεωτική σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων , κατοικιών της Γαστούνης στην περιοχή που οριοθετείται νότια των οδών Χαλκιοπούλου και Αρχαίας Ήλιδας.
Αγαπητοί συνδημότες, στόχος μας είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσω του εργοστασίου Βιολογικού Καθαρισμού Γαστούνης-Βαρθολομιού, για τη λειτουργία του οποίου δώσαμε αγώνες επί σειρά μηνών.
Τα τέλη συνδέσεων αποχέτευσης λυμάτων είναι ελάχιστα μπροστά στο μέγιστο όφελος για το περιβάλλον και θα μας αποσυνδέσουν από τον εφιάλτη του μέλλοντος.
Ο Αύγουστος είναι ο μήνας υποβολής αιτήσεων για σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο και η αρχή για μια νέα αφετηρία προστασίας του Περιβάλλοντος.
Σας προσκαλώ και σας καλώ να ανταποκριθείτε άμεσα σε αυτή την εκστρατεία αναβάθμισης της ποιότητας της ζωής μας”.
Ασυνέχειες στον αγωγό Βαρθολομιού
Και ο Δήμαρχος Πηνειού συμπλήρωσε:
« Βρίσκομαι σε συχνή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη για το θέμα του Βιολογικού και για το θέμα της εξασφάλισης των 3 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ που απαιτούνται για τον αγωγό του Βαρθολομιού. Σε αυτόν τον αγωγό, δεν λειτουργεί τίποτα σωστά όπως διαπιστώθηκε από βιντεοσκόπηση που διενήργησε μέσω εταιρίας η σημερινή Δημοτική Αρχή. Η βιντεοσκόπηση που κόστισε περίπου 24.000 ευρώ έγινε για να ξέρουμε πού βρισκόμαστε και τι ζητάμε για να έχουμε κάποιες σταθερές για την διεκδίκηση της χρηματοδότησης, ώστε να γνωρίζουμε τι θα γίνει με την σύνδεση του Βαρθολομιού. Η βιντεοσκόπηση δείχνει ότι έχουμε ασυνέχειες και αντίστροφες κλίσεις. Έργα και ημέρες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Ημέρες αδιαφορίας για το τι συμβαίνει εδώ. Είναι απορίας άξιον που κάποιοι βγαίνουν και πανηγυρίζουν για τον Βιολογικό που σημαίνει 22 χρόνια αμαρτίες. Το 2006 εξασφαλίστηκε το ποσόν των περίπου 8,5 εκατ. ευρώ και από κει και πέρα ο αγωγός πήγε στα αζήτητα. Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύση σε ένα πρόβλημα 22 ετών».