Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος με αφορμή την έναρξη συνδέσεων με το δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων του συγκεκριμένης περιοχής της Γαστούνης με το εργοστάσιο Βιολογικού Καθαρισμού, δήλωσε:

«Η προστασία του Περιβάλλοντος αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής που χαράσσουμε ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Πηνειού αλλά και καθολική υποχρέωση των δημοτών.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής για υποχρεωτική σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων , κατοικιών της Γαστούνης στην περιοχή που οριοθετείται νότια των οδών Χαλκιοπούλου και Αρχαίας Ήλιδας.
Αγαπητοί συνδημότες, στόχος μας είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσω του εργοστασίου Βιολογικού Καθαρισμού Γαστούνης-Βαρθολομιού, για τη λειτουργία του οποίου δώσαμε αγώνες επί σειρά μηνών.
Τα τέλη συνδέσεων αποχέτευσης λυμάτων είναι ελάχιστα μπροστά στο μέγιστο όφελος για το περιβάλλον και θα μας αποσυνδέσουν από τον εφιάλτη του μέλλοντος.
Ο Αύγουστος είναι ο μήνας κατάθεσης των αιτήσεων για σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο και η αρχή για μια νέα αφετηρία προστασίας του Περιβάλλοντος.
Σας προσκαλώ και σας καλώ να ανταποκριθείτε άμεσα σε αυτή την εκστρατεία αναβάθμισης της ποιότητας της ζωής μας
Δυστυχώς οι εγκληματικές παραλείψεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής είναι η αιτία που καθυστερεί η σύνδεση του Βαρθολομιού με τον Βιολογικό. Δίνουμε τιτάνιο αγώνα να εξασφαλίσουμε πιστώσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ για να αποφύγουμε τον καταλογισμό αλλά και για να εξασφαλίσουμε την ολοκλήρωση του έργου».