Επί τόπου λύση για το θέμα των κολωνακίων που έχουν τοποθετηθεί έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου στο Παλαιοχώρι, έδωσε ο Δήμαρχος Πηνειού.
Ο κ. Ανδρέας Μαρίνος τιμώντας τον θεσμικό του ρόλο και τους συνδημότες του, βρέθηκε με συνεργάτες του το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία του Παλαιοχωρίου όπου είχαν συγκεντρωθεί σχεδόν όλοι οι κάτοικοι, τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους κατοίκους η απουσία του προέδρου της Κοινότητας Παλαιοχωρίου από την ενημέρωση, ενώ μόνο ένα μέλος του Τοπικού Συμβουλίου ήταν παρών.
«Όταν ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κοροϊδεύει τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, κοροϊδεύει το Δημοτικό Συμβούλιο και κοροϊδεύει επίσης εσάς που τον εκλέξατε, τότε ο δήμαρχος αναλαμβάνει την υποχρέωση να τακτοποιήσει ζητήματα τα οποία δεν θα έπρεπε να μας απασχολούν», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος και συνέχισε: «Η Ιστορία γράφεται από τους παρόντες και όχι από τους απόντες».
Ο κ. Ανδρέας Μαρίνος ανέγνωσε προς τους συνδημότες του την απόφαση με θέμα την τοποθέτηση κολωνακίων ,που είχε λάβει σε συνεδρίασή του υπό τον πρόεδρό του το Τοπικό Συμβούλιο και στη συνέχεια την διένειμε στους κατοίκους προς ενημέρωσή τους.
Ο Δήμαρχος Πηνειού στην σύντομη ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τους κατοίκους για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στα πραγματικά περιστατικά που οδήγησαν στην τοποθέτηση κολωνακίων και αναγνώρισε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα που χρήζει θεραπείας.
Στη συνέχεια όσοι κάτοικοι επιθυμούσαν κατέθεσαν τις απόψεις τους για το θέμα και παράλληλα ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος σε πολιτισμένη ατμόσφαιρα.
Ο Δήμαρχος πρότεινε να συγκροτηθεί πενταμελής επιτροπή από τους κατοίκους, η οποία και θα δώσει λύση που θα ικανοποιεί την Τοπική κοινωνία. Η πρόταση του κ. Ανδρέα Μαρίνου έγινε ομόφωνα δεκτή. Σύνδεσμος της πενταμελούς επιτροπής με τον Δήμο ορίσθηκε από τον Δήμαρχο ο αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Βασιλείου.
Τον Δήμαρχο συνόδευαν : ο αναπληρωτής δημάρχου αντιδήμαρχος Διοικητικών Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γ. Παναγούλιας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σπ. Βασιλείου, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Γ. Κολοκατίνης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Πολ. Προστασίας κ. Ν. Μαφρέδας, ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού Αθλητισμού κ. Δ. Βασιλόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σ. Μάλλιαρης.