Σειρά γόνιμων και εποικοδομητικών συναντήσεων, για προώθηση σημαντικών θεμάτων του Δήμου, είχε την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος.
Ο Δήμαρχος, που συνοδευόταν από την πρόεδρο της Κοινότητας Γαστούνης κ. Μαρία Μητσοπούλου Τσιόγκα, επισκέφθηκε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Εσωτερικών όπου συναντήθηκε αντιστοίχως με τον Υπουργό κ. Κώστα Τσιάρα και τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Στ. Πέτσα. Και με τους δύο άνδρες ο δήμαρχος συνδέεται φιλικά.

Για την συνάντησή του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ο Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:
«Από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, ζήτησα να επισκευάσουμε το Ειρηνοδικείο Γαστούνης , ένα κτίριο που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και δεν τιμά καθόλου εκείνους που δεν είχαν ενδιαφερθεί για το ζήτημα ώστε να υπάρξει θεραπεία. Με διαβεβαίωσε ο υπουργός ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση , ο Δήμος έχει καταθέσει Τεχνικό Δελτίο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε θετική έκβαση.
Επιπλέον ζήτησα από τον υπουργό να «τρέξουμε» το τελικό στάδιο του Σχεδίου Πόλεως της Γαστούνης. Είναι στο ΣτΕ, είναι στο Γενικό Εισηγητή και εκείνο που χρειάζεται από εδώ και πέρα, είναι να φύγει από εκεί και να πάει για ΦΕΚ έτσι ώστε να τελειώσουμε και με αυτό το διαδικαστικό θέμα και να υπάρξει από κει και πέρα η αφετηρία της εφαρμογής του σχεδίου και να υπάρξει ο μπούσουλας που θα οδηγήσει την έδρα του δήμου μας στην πορεία που πρέπει, όσον αφορά την εξέλιξη διάφορων έργων».

Τέλος για την συνάντησή του στο Υπουργείο Εσωτερικών ο δήμαρχος δήλωσε:
«Επίσης συναντήθηκα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα με τον οποίο συζητήσαμε αρκετά θέματα που έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας όσον αφορά την ποιότητα ζωής και σύντομα θα υπάρχουν λεπτομερείς και σημαντικές ανακοινώσεις».