Στη σκιά της πανδημίας, εορτάστηκαν και φέτος στους Ιερούς Ναούς του Δήμου Πηνειού τα Θεοφάνεια, με τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.
Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρη Βασιλόπουλο, παρέστη στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρθολομιού όπου παρακολούθησε τον Όρθρο, τη Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού που τέλεσε ο εφημέριος του ναού π. Γεώργιος Ράλλης.
Μετά το πέρας της Ακολουθίας, στο προαύλιο του ιερού ναού, ο Δήμαρχος αντάλλαξε ευχές με τους πιστούς και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, δήλωσε:
«Σήμερα είναι μία λαμπρή ημέρα για την Ορθοδοξία. Η Βάπτιση του Κυρίου, δείχνει τον δρόμο της λύτρωσης και αποτελεί μεγαλοπρεπή εορτή φωτοχυσίας για τον Δήμο Πηνειού. Ήταν σοφή η απόφαση του Σεπτού Ποιμενάρχη μας κ.κ. Γερμανού να αναστείλει τις τελετές καθαγιασμού των υδάτων στην Ηλεία, δεδομένου ότι η χώρα μας δοκιμάζεται από τη νέα επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον και η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποκτά σε αυτή τη συγκυρία την ξεχωριστή της σημασία. Εύχομαι το Άγιο Πνεύμα να μας καθοδηγεί σε δημιουργικούς δρόμους με υγεία και ευημερία».