Το κτιριακό μέλλον του Μουσικού Σχολείου Ηλείας με έδρα το Βαρθολομιό ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων συνταξιούχο καθηγητή κ. Χρήστο Αντωνόπουλο και αντιπροσωπεία μαθητών, που τον επισκέφθηκαν την Τετάρτη το πρωί στο Δημαρχείο.
Παρόντες στην ενδιαφέρουσα συνάντηση ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σίμων Μάλλιαρης και ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος.
Ο Δήμαρχος μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Με χαρά δέχθηκα την επίσκεψη αντιπροσωπείας μαθητών του Μουσικού Σχολείου και του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του φίλου Χρήστου Αντωνόπουλου.
Τον ενημέρωσα ότι ξεκινάμε σύντομα, την κατασκευή ενός υπερσύχρονου κτιρίου (έργο προϋπολογισμού 7.990.000 ευρώ) όπου θα στεγαστεί το Μουσικό Σχολείο Ηλείας με έδρα το Βαρθολομιό. Το θέμα όπως έχω ενημερωθεί από τον φορέα υλοποίησης του έργου την ΚτΥΠ ΑΕ, βρίσκεται στη φάση της προσυμβατικής διαδικασίας. Όμως μέχρι την ολοκλήρωση του έργου πρέπει να βρίσκουμε λύσεις στα όποια προβλήματα προκύπτουν.
Ενημερωθήκαμε και για την έλλειψη διδακτικού προσωπικού. Ο Δήμος θα πιέσει στο βαθμό των δυνατοτήτων του ώστε να καλυφθούν τα κενά. Άλλωστε τι νόημα θα έχει το υπερσύγχρονο κτίριο αν δεν υπάρχουν κίνητρα από την Πολιτεία ώστε στο Μουσικό να φοιτούν πολλοί μαθητές; Εκτιμώ ότι πρέπει να υπάρξει μια Πανηλειακή εκστρατεία ενημέρωσης για τον μοναδική προσφορά του Μουσικού Σχολείου τόσο στους τομείς της Εκπαίδευσης όσο και του Πολιτισμού.
Όσον αφορά τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την φροντίδα του Δήμου για τις σχολικές μονάδες, πάντα υπάρχει καλή προαίρεση και η Δημοτική αρχή βρίσκει λύσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία των μονάδων. Η Δημοτική αρχή είναι στο πλευρό της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας».
Επίσης όπως έγινε γνωστό, εντός της εβδομάδος ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πηνειού κ. Σίμων Μάλλιαρης και ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Δημ. Βασιλόπουλος θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Μουσικό Γυμνάσιο- Λύκειο για αυτοψία σε προκάτ που χρήζει μικροεπισκευών, ενώ στη συνέχεια το Μουσικό Σχολείο θα επισκεφθεί και ο Δήμαρχος Πηνειού.