Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Ημέρα τιμής αλλά και έντονου προβληματισμού για την ισότιμη  παρουσία της γυναίκας στις κοινωνίες μας.

Η Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας υπενθυμίζει τη διαχρονική παρουσία ενός ανθρώπου με πολλαπλούς  ρόλους αλλά ταυτόχρονα είναι ευκαιρία να αναλογισθούμε αν τα επιτεύγματα μέχρι σήμερα και οι προκλήσεις των καιρών, εξασφάλισαν την ισότητα και την ενδυνάμωση των γυναικών.

Οι γυναίκες εξακολουθούν να πέφτουν θύματα πρωτοφανούς βίας, αδικίας και εκμετάλλευσης. Το 2021 ήταν θλιβερό από πολλές απόψεις, αλλά τραγικότερο όσον αφορά τις επιπτώσεις της έμφυλης βίας: 18 γυναίκες, μητέρες, σύντροφοι, ερωμένες δολοφονήθηκαν από συζύγους και συντρόφους.

Καθήκον κάθε κοινωνίας είναι να τιμά και να σέβεται τη γυναίκα, να υποστηρίζει την  ισότιμη συμμετοχή της σε θέσεις ευθύνης, να της εκφράζει ευγνωμοσύνη, αναγνωρίζοντας την προσφορά της στη Δημοκρατία αλλά και την ίδια τη ζωή.

Ο Δήμος Πηνειού, σεβόμενος και τιμώντας το ρόλο, τη δράση και τον καθημερινό αγώνα των γυναικών, προσπαθεί με τις υποστηρικτικές δομές του «Βοήθεια στο σπίτι» και τις κοινωνικές δράσεις του, να βρίσκεται κοντά στον ισχυρό πυλώνα της οικογένειας. Ο Δήμος στέκεται στο πλευρό κάθε γυναίκας η οποία μπορεί να βρεθεί σε ευάλωτη θέση οικονομικά, ψυχολογικά και κοινωνικά.

Εμπιστευόμαστε και δίνουμε στις γυναίκες τις ευκαιρίες που τους αξίζουν και στους αγώνες τους να κάνουν πράξη τα όνειρά τους!

Είμαστε δίπλα τους και όχι απέναντί τους!».