Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, όπως αυτή έχει οριστεί την 1η Νοεμβρίου κάθε έτους από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.), ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος ως Δωρητής Οργάνων και Ιστών, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:
«O Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.), έχει θεσπίσει την 1η Νοεμβρίου κάθε έτους ως Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων. Η ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού. Πρόκειται για πράξη που βασίζεται στην ανιδιοτέλεια, τον ανθρωπισμό και την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Στη μνήμη του 12χρονου παιδιού μας Σταύρου Αβραμίδη που προσέφερε με τον θάνατό του ζωή σε συνανθρώπους του, θεώρησα χρέος μου τον περασμένο Απρίλιο, να στηρίξω έμπρακτα την Ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών με την εγγραφή μου στο Εθνικό Μητρώο Δωρεάς Οργάνων και Ιστών.

Απευθύνω στους συνδημότες μου Προσκλητήριο Ζωής και τους ενθαρρύνω να γίνουν Δωρητές. Η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Πηνειού, με την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, στηρίζει αυτή την Ιδέα Ανθρωπισμού. Μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://dimos-pineiou.gr/gine-doritis-organon/ ο επισκέπτης συνδέεται με το Εθνικό Μητρώο Δωρεάς Οργάνων και ακολουθεί τις οδηγίες για την εγγραφή του.

Η δωρεά οργάνων κάνει πράξη τη μετάβαση από τη μεγάλη αρχή του «αγαπάτε αλλήλους» στην εμβληματική αρχή του «αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν».
Οφείλω να εκφράσω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου προς τους δότες οργάνων και τις οικογένειές τους για το ανεκτίμητο δώρο ζωής που προσφέρουν.
Η δωρεά οργάνων γεφυρώνει τη ζωή με τον θάνατο με τον δωρητή να απολαμβάνει την Αιώνια Ζωή».